Ανησυχεί για Κυπριακό, διαβουλεύεται για απεσταλμένο ο Αντόνιο Γκουτέρες

Την ανησυχία του για την κατάσταση στο Κυπριακό εξέφρασε ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, σημειώνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με σκοπό να υπάρξει μια κατάληξη στο ζήτημα του απεσταλμένου, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος στο ΚΥΠΕ.

Ο κ. Πελεκάνος απαντούσε σε ερώτηση του ΚΥΠΕ με αφορμή ανακοίνωση χθες για επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας στο περιθώριο δεξίωσης, που παρέθεσε ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προς τους ηγέτες, που συμμετείχαν στην κλιματική σύνοδο COP26 στη Γλασκώβη και σημερινές δηλώσεις του στο ΡΙΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έριξε άκυρο στον Ερντογάν, κάλεσε Αναστασιάδη στη Διάσκεψη για τη Λιβύη ο Μακρόν

Σε σχέση με τη συνομιλία με τον ΓΓ των ΗΕ, ο κ. Πελεκάνος είπε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης του ανέφερε «την ανάγκη να ενεργήσει το συντομότερο έτσι ώστε να προχωρήσει το θέμα με τον διορισμό του απεσταλμένου». Ο ΓΓ, πρόσθεσε, «απάντησε ότι τον ανησυχεί η κατάσταση και βρίσκεται σε διαβούλευση με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με σκοπό να υπάρξει μια κατάληξη».

Σε σχέση με επαφή που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον Αμερικανό Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος είπε ότι ο Πρόεδρος «ζήτησε από τον Αμερικανό Πρόεδρο την ενεργό βοήθεια του στο Κυπριακό».

«Ο Αμερικανός Πρόεδρος του ανέφερε ότι γνωρίζει το διαρκές ενδιαφέρον του για λύση του Κυπριακού στη βάση των ψηφισμάτων του ΣΑ του ΟΗΕ», είπε, προσθέτοντας ότι ως προς αυτό αναφέρθηκε και στην επίσκεψη του στην Κύπρο το 2014.

Σε ερώτηση κατά πόσο γίνονται διαβουλεύσεις για ενδεχόμενη συνάντηση Αναστασιάδη – Μπάιντεν ο κ. Πελεκάνος απάντησε ότι δεν αποκλείεται εντός των αμέσως επόμενων μηνών να διευθετηθεί συνάντηση του Προέδρου Μπάιντεν με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η νέα βρετανική πρόταση, η κόκκινη γραμμή Αναστασιάδη και ένα καμένο χαρτί

Δειτε Επισης

Στις 9 Σεπτεμβρίου η υποβολή ενδιαφέροντος για τις βουλευτικές στο ΔΗΣΥ-Συζητήθηκε προγραμματισμός και στρατηγική
Καταζητούνται ο 32χρονος Ηλίας και η 29χρονη Θέκλα για διάρρηξη και κλοπή στη Λάρνακα (pics)
Χειροπέδες σε ανήλικο για τη ληστεία 52χρονου στις Φοινικούδες
Ξεκάθαρος ο Παπαναστασίου-Η επέκταση της εμπορίας ρύπων δεν θα έχει άμεσες επιπτώσεις
Τσακώθηκε με άλλο οδηγό 37χρονος στη Λεμεσό-Τον μαχαίρωσαν πισώπλατα σε ανοιχτό χώρο
Χρειάζεται χρόνος για αξιοποίηση του κοιτάσματος «Πήγασος»-Αναμένεται επιβεβαιωτική γεώτρηση
Πάνω από 3.000 οι αιτήσεις Σύρων για επαναπατρισμό-Εφαρμόζει μέτρα για τα προβλήματα με μετανάστες το Υφυπουργείο
Έρχονται αυξήσεις 3% στο ρεύμα-Από την επόμενη διμηνία θα εμφανιστεί στους λογαριασμούς
Χαμηλές προσδοκίες Στεφάνου για την συνάντηση στη Νέα Υόρκη-«Να προσέλθουμε με καλή θέληση»
Στο κελίο για έξι μέρες ο 38χρονος για την απόπειρα εμπρησμού στη Λάρνακα