Επιθέσεις, απειλές και βρισιές εναντίον δασκάλων για τα μέτρα-«Θα φέρω όπλο…»

Δεν αποφευχθήκαν τελικά τα απαράδεκτα περιστατικά σε Δημοτικά σχολεία, σε όλες τις επαρχίες, με κάποιους γονείς να επιτίθενται και να απειλούν εκπαιδευτικούς και διευθύνσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χοντραίνουν οι αντιδράσεις... Εκρηκτικός μηχανισμός στο Υπ. Παιδείας της Λεμεσού

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, από το πρωί, μερίδα γονιών που διαμαρτύρονταν έξω από σχολεία, για τα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ, προκαλούσαν ανησυχία, απειλώντας διευθύνσεις σχολικών μονάδων, ενώ σε μία περίπτωση γονιός επιχείρησε να επιτεθεί σε διευθυντή. Στις απειλές τους, ένας από αυτούς, μάλιστα, ανέφερε «θα φέρω το όπλο», ενώ άλλοι απειλούσαν να χτυπήσουν τους διευθυντές. 

Τα περιστατικά αυτά, παρατηρήθηκαν από μικρές ομάδες γονιών, σε διάφορα σχολεία στη Λευκωσία, Λεμεσό και την ελεύθερη Αμμόχωστο και είναι μεμονωμένα, αφού η πλειοψηφία των γονιών δεν αντέδρασε με αυτό τον τρόπο, όμως όπως ξεκαθάρισε ο κ. Χαραλάμπους, δεν γίνονται αποδεκτά για κανένα λόγο. Η ΠΟΕΔ αναμένεται να συνεδριάσει και να εξετάσει τον τρόπο που θα αντιδράσει.

Σε ανάρτησή του, μάλιστα, ανέφερε πως είναι «αίσχος και ντροπή για κάποιους που θέλουν να ονομάζονται γονείς που ενδιαφέρονται δήθεν για την υγεία και το καλό των παιδιών τους. Έχουμε ενημερωθεί ως ΠΟΕΔ ότι μεμονωμένοι γονείς και μικρές ομάδες γονιών σε διάφορα σχολεία, διαφόρων Επαρχιών, προβαίνουν δυστυχώς σε απαράδεκτες ενέργειες και ακρότητες σε βάρος εκπαιδευτικών για το καλό των παιδιών τους!!! Συγκεκριμένα έχουν επιτεθεί ή/και έχουν απειλήσει διευθύνσεις σχολείων και εκπαιδευτικούς με βρισιές και χρήση σωματικής βίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φωνές, διαμαρτυρίες, αποχές και στο βάθος μέτρα-Νέα δεδομένα στα Δημοτικά

Όπως σημείωσε, καλούνται οι διευθύνσεις των σχολείων όπου παρατηρούνται ακραίες συμπεριφορές να ειδοποιούν άμεσα την αστυνομία, η οποία οφείλει άμεσα να ανταποκρίνεται.

Η ΠΟΕΔ, πρόσθεσε ο κ. Χαραλάμπους, θα παράσχει και νομική βοήθεια προς τους συναδέλφους εκεί και όπου απαιτείται. Θα εξεταστεί επίσης γενικότερα η κατάσταση και θα ληφθούν όσα μέτρα χρειάζονται για να προστατεύουν οι εκπαιδευτικοί και η ομαλή λειτουργία των σχολείων μας από τους ανεύθυνους, οι οποίοι θεωρούν ότι επειδή διαφωνούν με αποφάσεις της Κυβέρνησης, έχουν δικαίωμα να βρίζουν, να απειλούν και να επιχειρούν να χτυπήσουν εκπαιδευτικούς.

«Όλοι αυτοί που ενεργούν με αυτό τον τρόπο μπροστά μάλιστα στα παιδιά τους, δήθεν για το καλό τους, πρέπει να ντρέπονται και δεν πρόκειται να τους ανεχθούμε ούτε εμείς ούτε η κοινωνία γενικότερα. Η Πολιτεία οφείλει να προστατεύσει το Δημόσιο Σχολείο και τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά από τις ακρότητες αυτής της μειοψηφίας ευτυχώς. Ευχαριστούμε την τεράστια πλειοψηφία των γονιών, οι οποίοι είτε συμφωνούν είτε διαφωνούν με τα όποια μέτρα, έχουν συμπεριφερθει υπεύθυνα, πολιτισμένα και με σεβασμό στους εκπαιδευτικούς των παιδιών τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Εμφύλιος στις ΗΠΑ για το ενδεχόμενο εμπλοκής στη σύρραξη ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-Ρήγμα στον Λευκό Οίκο
BINTEO: Στη μάχη και τέσσερα εναέρια μέσα για τη φωτιά κοντά στη σήραγγα στον αυτοκινητόδρομο
Συνεχίζεται στις 2 Ιουλίου η δίκη για την υπόθεση πολιτογραφήσεων με τελευταίο μάρτυρα τον ανακριτή
Έντονη αντίδραση Χατζηαβραάμ για αναφορές στη ψευδοβουλή-«Η Μόρφου ανήκει στους νόμιμους κατοίκους της»
Το Λονδίνο εξετάζει την πιθανότητα στρατιωτικής εμπλοκής του στον πόλεμο
Παραμένουν ως έχουν τα καθήκοντα Αριστοτέλους και Δημητρίου, απαντά Υπ. Άμυνας και Ελεγκτική Υπηρεσία
ΒΙΝΤΕΟ: Εκατοντάδες ισραηλινοί επιστρέφουν στο Ισραήλ και τις οικογένειες τους από το λιμάνι της Λεμεσού
Χειροπέδες σε 22χρονο στη Λεμεσό για την έκρηξη βόμβας σε μπυραρία-Στις πέντε οι συλλήψεις
Η κ. Λαμπριανίδου κουνάει το δάκτυλο στους πάντες εκτός σε αυτούς που ευθύνονται για την διαρροή των στοιχείων
Απομονωμένος ο Χαμενεΐ-Το «ξεδόντιασμα» του στενού του κύκλου, τα λάθη και οι σκιώδεις διάδοχοί του