Στην ίδια γραμμή ο 32χρονος, βρέθηκαν αίματα και του ιδίου-Και δεύτερο ένταλμα

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες της Αστυνομίας σε σχέση με την εξαφάνιση των δύο γυναικών, 44 και 33 ετών, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν από τις 17 Νοεμβρίου, ενώ με βάση τα στοιχεία που έχουν ενώπιον τους οι Αρχές, δεν αποκλείεται οι δύο Ρωσίδες να έπεσαν θύματα εγκληματικής ενέργειας. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Θρίλερ στο δάσος-Το τεκμήριο κλειδί, τα σενάρια και οι δυσκολίες των ερευνών

Ο 32χρονος Σύρος που συνελήφθη και τελεί υπό κράτηση, κρατά την ίδια στάση και εμμένει στη θέση του, ενώ στα πλαίσια των ερευνών, στα χέρια των Αρχών υπάρχουν υπάρχει μαρτυρία, από τον ίδιο ύποπτο, που εμπλέκουν και δεύτερο Σύρο, εναντίον του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και καταζητείται. 

Θέση του 32χρονου είναι ότι είχε μεταβεί στην εξοχική κατοικία στην περιοχή Κάρδαμα με τις δύο κοπέλες,  ωστόσο, όπως ισχυρίζεται, τις επέστρεψε στην οικία τους στη Λάρνακα. Η διαμονή των τριών στην οικία, η οποία ανήκει σε πρόσωπο από το περιβάλλον του και στην οποία ο ύποπτος είχε πρόσβαση γιατί εκτελούσε εργασίες, επιβεβαιώνεται από οπτικό υλικό που έχουν στα χέρια τους οι ανακριτές, ωστόσο τα ίχνη αίματος που εντοπίστηκαν τόσο εντός όσο και εκτός του υποστατικού, χτύπησαν καμπανάκι στις Αρχές, ειδικότερα μετά την ταυτοποίηση του γενετικού υλικού σε μία εκ των δύο γυναικών, οι οποίες σημειώνεται πως βρίσκονται στη Κύπρο τον τελευταίο καιρό, ως επισκέπτριες. 

Μάλιστα, εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος και του 32χρονου υπόπτου, κάτι που αποτελεί τεράστιο ερώτημα για το οποίο δεν δίνονται ικανοποιητικές απαντήσεις, ενώ αίματα βρέθηκαν και στον εκσκαφέα που είναι σταθμευμένος στο υπόγειο της οικίας, με τους ανακριτές να κρίνουν πως πρόκειται για τεκμήριο κλειδί και πως εάν οι δύο γυναίκες δολοφονήθηκαν, ενδεχομένως να χρησιμοποιήθηκε με σκοπό την εξαφάνιση των σορών. 

Τον 32χρονο, ο οποίος διαμένει για χρόνια στην Κύπρο, ενέπλεξε στην υπόθεση πληροφοριοδότης, ο οποίος στις 25 Νοεμβρίου ήταν και αυτός που οδήγησε τους ανακριτές στην περιοχή Κάρδαμα, με το νήμα της υπόθεσης να αρχίζει να ξετυλίγεται από την οικία και στα όσα εκτυλίχθηκαν σε αυτήν τις προηγούμενες ημέρες, αφού τα τελευταία σημεία ζωής των δύο γυναικών δόθηκαν στις 17 Νοεμβρίου, ενώ η καταγγελία στην Αστυνομία έγινε από φιλικό πρόσωπο στις 19 Νοεμβρίου. 

Μετά τα αποτελέσματα από το γενετικό υλικό που βρέθηκε στη σκηνή, οι έρευνες των Αρχών επικεντρώθηκαν στα Κάρδαμα, ωστόσο πρόκειται για μια δασώδη απομονωμένη περιοχή, χωρίς μόνιμους κάτοικους, γεγονός που δυσχαιρένει το έργο των Αρχών ως προς τον εντοπισμό μαρτυριών που θα ρίξουν περαιτέρω φως στην υπόθεση. 

Με τη βοήθεια drone και ανιχνευτικών σκυλιών, οι ανακριτές πραγματοποίησαν εκ νέου έρευνες στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να εντοπιστεί οτιδήποτε, ενώ έγινε χαρτογράφηση της περιοχής, ώστε να διαπιστωθεί σε ποια σημεία ο εκσκαφέας έχει πρόσβαση. 

Με δεδομένο ότι το έγκλημα έχει διαπραχθεί, οι ανακριτές της υπόθεσης, διερευνούν δύο σενάρια, σε σχέση με τον εκσκαφέα. Το πρώτο είναι ο εκσκαφέας να έχει χρησιμοποιηθεί από τον φερόμενο δράστη για να μεταφερθούν οι σοροί των δύο γυναικών στο σημείο όπου τελικά θάφτηκαν, ενώ το δεύτερο είναι ο φερόμενος ύποπτος να μετέφερε με τον εκσκαφέα τις σορούς σε άλλο όχημα και από εκεί να τις μετέφερε σε άλλο σημείο. 

 Την ίδια ώρα, το σενάριο οι δύο γυναίκες να έπεσαν θύματα οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας ενισχύεται και από το γεγονός ότι από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο χώρο διαμονής τους στη Λάρνακα, εντοπίστηκαν όλα τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ σε περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε πως δεν εγκατέλειψαν την Κυπριακή Δημοκρατία από οποιαδήποτε νόμιμο σημείο εισόδου ή εξόδου.

Παράλληλα των ερευνών για εντοπισμό στοιχείων που θα ρίξουν φως στην υπόθεση, το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει να περνά από ανάκριση διάφορα πρόσωπα, οι μαρτυρίες των οποίων και αξιολογούνται, ενώ υπάρχουν στοιχεία που εμπλέκουν τα δύο πρόσωπα στα υπό διερεύνηση αδικήματα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χτενίζουν περιμετρικά την οικία για την εξαφάνιση των δύο γυναικών-Στο επίκεντρο το τρακτέρ με τα αίματα (pics)

Δειτε Επισης

Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα προκάλεσε προβλήματα σε πασσάλους της ΑΗΚ και σε λάστιχα άρδευσης
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Δεν σταματούν οι βομβιστικές επιθέσεις, έκρηξη σε γκαράζ οικίας στη Λακατάμια-Ζημιές σε ένα όχημα
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες