Συνεδριάζουν εκτάκτως οι γονείς και λαμβάνουν αποφάσεις μετά τα νέα μέτρα

Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις της Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης σε σχέση με τα μέτρα που αποφάσισε πρόσφατα το Υπουργικό Συμβούλιο και τίθενται σε ισχύ από αύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Συνομοσπονδία συνεδριάζει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα για να πάρει τις τελικές αποφάσεις της σε σχέση με το θέμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκτακτα μέτρα στα νοσοκομεία λόγω μετάλλαξης-Στο τραπέζι η αυστηροποίηση μέτρων

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για την αναχαίτιση της έξαρσης του ιού, από αύριο Δευτέρα, μεταξύ άλλων, μειώνεται το ηλικιακό όριο για χρήση μάσκας στα 6 έτη, σε όλους του χώρους, όπου απαιτείται η χρήση της προστατευτικής μάσκας

Επίσης από αύριο Δευτέρα όλα τα άτομα ηλικίας 6 - 11 ετών, οφείλουν να παρουσιάζουν Safe Pass. Οι προϋποθέσεις του Safe Pass που ισχύουν για τη συγκεκριμένη ομάδα είναι: α) το πιστοποιητικό ανάρρωσης κατά της COVID-19 τους τελευταίους έξι  μήνες, είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά ημερών.

Από αύριο όλοι οι μαθητές Δημοτικών σχολείων θα υποβάλλονται σε τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου σε εβδομαδιαία βάση, μέσω κινητών μονάδων δειγματοληψίας του Υπουργείου Υγείας, μέχρι τη διακοπή της σχολικής χρονιάς για τις εορτές των Χριστουγέννων, αναστέλλονται όλες οι σχολικές χριστουγεννιάτικες εορτές. Για τη διεξαγωγή άλλων χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων που διοργανώνονται από διάφορους άλλους φορείς, θα πρέπει να εξασφαλίζεται άδεια έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας, ο έλεγχος κατοχής SafePass με τη χρήση της εφαρμογής CovScan Cyprus, θα εφαρμόζεται στα άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μεγάλη ανησυχία και στην Κύπρο για το νέο στέλεχος-«Έχει πολλαπλές μεταλλάξεις»

Από αύριο σε χώρους υψηλού κινδύνου μετάδοσης του ιού, όπου θα εντοπίζονται αλυσίδες κρουσμάτων, θα διενεργούνται έλεγχοι με Rapid test μέσω των κινητών μονάδων του Υπουργείου Υγείας, ανεξαρτήτου ηλικίας και εμβολιαστικού ιστορικού.

Από 1η Δεκεμβρίου, όλα τα άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει το εμβολιαστικό τους σχήμα, οφείλουν να διενεργούν εξέταση Pcr με ισχύ 72 ωρών ή Rapid test αντιγόνου με ισχύ 48 ωρών για σκοπούς safe pass.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα της νέας μετάλλαξης στην Ευρώπη

Το  Υπουργείο  Υγείας διευκρίνισε, σε ανακοίνωσή του,  πως  τα  παιδιά κάτω  των  12  ετών  εξαιρούνται  των μέτρων  που  έχουν  ανακοινωθεί  για  απαγόρευση  εισόδου  σε  κλειστά  και  υπαίθρια γήπεδα,  κινηματογράφους,  θέατρα,  αμφιθέατρα,  αίθουσες  θεαμάτων  και  χώρους εστίασης. Τα παιδιά ηλικίας 6-11 ετών θα πρέπει να έχουν στην κατοχή τους SafePass (πιστοποιητικό  ανάρρωσης  κατά  της  COVID  τους  τελευταίους  έξι  μήνες  είτε πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος από εξέταση PCR ή rapid test αντιγόνου με ισχύ επτά ημερών σε έντυπη μορφή ή σε γραπτό μήνυμα.

Για παιδιά κάτω των 6 ετών δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καταγγελίες Αλεξάνδρου για το ρόλο ΓΔ Υπ. Γεωργίας στις πυρκαγιές-Η εκτίμηση Τράγκολα για την απόφαση
Απολογείται ο 40χρονος για τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα-Αναμένεται η πρόταση της Εισαγγελέας
«Όταν ακούστηκε ''Λευτεριά και στην Κύπρο'' πέταξαν μπουκάλι και ξεκίνησε συμπλοκή»-Μαρτυρία για το επεισοδιακό πανηγύρι
Κατολισθήσεις η πιθανή αιτία του εκτροχιασμού τρένου στη Γερμανία-Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Σε πύρινο κλοιό η Τουρκία-Ραγδαία η εξάπλωση της φωτιάς στην Προύσα, δύο νεκροί
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Στους 41 βαθμούς ο υδράργυρος
Δασμούς 15% σε όλα εκτός από χάλυβα και αλουμίνιο ανακοίνωσε ο Τραμπ μετά την εμπορική συμφωνία με ΕΕ
Πέντε τραυματίες σε επιδρομή Ρωσίας σε Κίεβο
Νέος χορός αντιδράσεων από κόμματα μετά το διάγγελμα του Προέδρου-«Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και έπρεπε ήδη να αποδοθούν»
Κρατήσεις στο παρά πέντε και πληρότητες που αγγίζουν το 80%-Καλή σεζόν βλέπουν οι ξενοδόχοι