Παρέμβαση Αβέρωφ στις εργασίες της 143ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στη Μαδρίτη

Συνεχίζονται οι εργασίες της 143ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που πραγματοποιούνται στη Μαδρίτη, με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας της Βουλής , αποτελούμενης από τους Βουλευτές Αβέρωφ Νεοφύτου (επικεφαλής), Μάριο Καρογιάν και Αλεξάνδρα Ατταλίδου.  

Ανακοίνωση της Βουλής αναφέρει ότι σε παρέμβασή του κατά τη γενική συζήτηση ενώπιον της ολομέλειας του Οργανισμού με θέμα «Οι σύγχρονες προκλήσεις για τη δημοκρατία: ξεπερνώντας τον διχασμό και οικοδομώντας κοινότητες», ο κ. Νεοφύτου υποστήριξε ότι η δεκαετία που προηγήθηκε της πανδημίας, η οποία σημαδεύτηκε από την οικονομική και μεταναστευτική κρίση, φαινόμενα εξτρεμισμού, ένοπλες συγκρούσεις, κοινωνικό διχασμό και ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας επέφερε ισχυρό πλήγμα στις δημοκρατικές αρχές, το οποίο εντάθηκε από τις επιπτώσεις της πανδημίας και τις αλλαγές που επιβλήθηκαν στον τρόπο ζωής, εργασίας, κοινωνικοποίησης και ψυχαγωγίας.

Μιλώντας για την ανάκαμψη από την πανδημική κρίση και αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αναφύονται, ο κ. Νεοφύτου επισήμανε τον σημαντικό ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν τα εθνικά κοινοβούλια προς αυτή την κατεύθυνση, μέσω της προώθησης του διαλόγου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης συνεργειών.

Η οικοδόμηση κοινοτήτων και η εξάλειψη του κοινωνικού διχασμού, συμπλήρωσε , υπαγορεύουν την επίδειξη της αναγκαίας πολιτικής βούλησης, συλλογικότητας και συνεργασίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προκειμένου να διαφυλαχτούν οι δημοκρατικές αρχές και τα ιδεώδη.

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Ο «αρχινονός» που διαμόρφωσε τη Greek Mafia και το αιματηρό τέλος της οικογενειακής τριάδας
Επιβεβαιώνουν την παρουσία Φιντάν στη Νέα Υόρκη τα τουρκικά ΜΜΕ
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Ερχιουμάν: Ο Χριστοδουλίδης το παίζει ‘ως η πλευρά που θέλει λύση’ καλυπτόμενος πίσω από την πολιτική του Τατάρ
Στις 26/7 η ΑJet αρχίζει πτήσεις από το Λονδίνο μέσω Τουρκίας προς κατεχόμενα
Πυρά ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ για τιμές στους καταδρομείς-«Διαγωνισμός προσεταιρισμού των απομειναριών του πραξικοπήματος»
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ