Α. Δημητρίου: Xρέος και ευθύνη έναντι του λαού να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση

Είναι χρέος και ευθύνη έναντι του λαού και της ιστορίας μας να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι την τελική δικαίωση , την απελευθέρωση και την επανένωση της πατρίδας μας, ανέφερε το Σάββατο η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, προσθέτοντας ότι παρά τις τουρκικές προκλήσεις και εντάσεις με τις οποίες ερχόμαστε αντιμέτωποι καθημερινά, εμείς παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας, να διασφαλίσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις αξίες, όπως αυτά υπαγορεύονται από τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

"Δηλώνουμε απερίφραστα πως δεν πρόκειται να δεχθούμε τα νέα δεδομένα που η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους", είπε η κα. Δημητρίου, σε επιμνημόσυνο λόγο κατά την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου των πεσόντων και θανόντων στελεχών του Κυπριακού Στρατού και της δέησης για την ανεύρεση του αγνοούμενου υποστρατήγου Τάσου Μάρκου στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο.

Η κα. Δημητρίου είπε ότι η σημερινή μέρα δεν είναι μόνο μέρα απόδοσης τιμών και ανάμνησης αλλά και μέρα αναστοχασμού και αναλογισμού του δικού μας χρέους έναντι της μαρτυρικής μας πατρίδας και αυτών που προσέφεραν τη ζωή τους γι’ αυτήν.

"Σαράντα επτά χρόνια μετά τις μαύρες επετείους του προδοτικού πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής, οι δικές τους πράξεις θυσίας μάς επιτρέπουν να ελπίζουμε και μας διδάσκουν μαθήματα ηρωισμού, αλτρουισμού και πατριωτισμού", είπε η Πρόεδρος της Βουλής.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Επιβεβαιώνουν την παρουσία Φιντάν στη Νέα Υόρκη τα τουρκικά ΜΜΕ
Ερχιουμάν: Ο Χριστοδουλίδης το παίζει ‘ως η πλευρά που θέλει λύση’ καλυπτόμενος πίσω από την πολιτική του Τατάρ
Στις 26/7 η ΑJet αρχίζει πτήσεις από το Λονδίνο μέσω Τουρκίας προς κατεχόμενα
Πυρά ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ για τιμές στους καταδρομείς-«Διαγωνισμός προσεταιρισμού των απομειναριών του πραξικοπήματος»
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ
Απαιτούν πλήρη διερεύνηση του πορίσματος για ΤΑΚΑΤΑ και παραδειγματική τιμωρία τα κόμματα
Καταδικάζει όσους επιδιώκουν «εξίσωση θυμάτων και θυτών» ο Σύνδεσμος Δημοκρατικών Αντιστασιακών
Στεφάνι από τον Πρόεδρο στην εκδήλωση στο Μνημείο Αντιστασιακών στο Πάρκο Προεδρικού
Για εκσυγχρονισμό φοιτητικής χορηγίας μίλησε η Αννίτα με φοιτητές
Ν. Χριστοδουλίδης: Η εσωτερική ενότητα αποτελεί τη βασικότερη προϋπόθεση για να πετύχουμε τους στόχους μας