Νέα επίθεση ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για τα μέτρα-«Είναι αμφιβόλου νομιμότητας»

Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με το ΑΚΕΛ να εξαπολύει νέα επίθεση στην Κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μέτρα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και νομιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα μαχαίρια ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση για τα νέα μέτρα-«Δε θα υποκύψουμε στο λαϊκισμό»

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι κάποια από τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν μπορούν να ελεγχθούν, αφού αφορούν άτομα ποινικά ανεύθυνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Δαμιανού, «δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν, αλλά και της ανάγκης τα μέτρα να είναι πειστικά και εφαρμόσιμα, έπρεπε η Κυβέρνηση στη λήψη των οποιονδήποτε μέτρων, αυτά να συνοδεύονται από επιστημονική τεκμηρίωση».

Σημείωσε επίσης ότι «η Κυβέρνηση διχάζει τον κόσμο, γιατί λαμβάνει μέτρα αμφίσημα, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και βεβαίως αμφιβόλου νομιμότητας. Δεν είναι τυχαίο που χθες ένιωσαν την ανάγκη επιστήμονες να διαχωρίσουν τη θέση τους, λέγοντας ότι το 50% των μέτρων που λήφθηκαν όχι μόνο δεν πέρασαν από τους ίδιους, αλλά ούτε καν συζητήθηκαν. Αυτό αφορά από το στοιχείο της επιστημονικής τεκμηρίωσης».

Παράλληλα, συνέχισε, «δεν κατατέθηκε συγκριτικός πίνακας, από τις 190 χώρες του κόσμου να φορούν μάσκες εξάχρονα παιδάκια στα σχολεία τους. Δεν κατατέθηκε κατάλογος που να λέει ότι ο Άριστους Δαμιανού όταν βρίσκεται σε εστιατόριο πρέπει να συμπεριφέρεται με ένα τρόπο, στην εκκλησία με άλλο, στο νοσοκομείο με άλλο και στο σχολείο με άλλο».

Υπέδειξε εξάλλου πως «πρέπει οι ίδιες κοινωνικές συμπεριφορές να διέπουν τα ίδια πρωτόκολλα. Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε σχέση με τα σχολεία και σε σχέση με τους χώρους εστίασης».

Τόνισε ακόμα ότι «ένα στοιχείο της προχειρότητας είναι ότι οι νόμοι που διέπουν τα μέτρα, έχουν και ποινική διάσταση, με τα εξώδικα μετά μέσω Δικαστηρίου. Παιδιά 6 με 14 χρονών έχουν και ακαταδίωκτο και ακαταλόγιστο. Έπρεπε να γίνει μια καλύτερη επεξεργασία. Επίσης το άλλο είναι ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν είναι πλήρως εξοπλισμένα για να αντέξουν αυτόν τον δύσκολο χειμώνα».

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν είπε ότι «προφανώς και πρέπει να γίνονται τεστ, έπρεπε να γίνει αυξημένη προσπάθεια να πειστούν για εμβολιασμού. Σε μία Κύπρο του ενός εκατομμυρίου όταν έχεις 80 με 90 χιλιάδες ανεμβολίαστους, έπρεπε να εγκύψουμε σε αυτή την διάσταση, με πειστικά και επιστημονικά δεδομένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονος ο Στεφάνου-«Είναι κατόρθωμα αυτό που κάνει η Κυβέρνηση...»

Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινή γραπτή του ανακοίνωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, απάντησε στα πυρά της αντιπολίτευσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, «δεν θα υποκύψουμε στον λαϊκισμό, αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων, με αποφασιστικότητα θα υιοθετήσουμε πολιτικές που από τη μία θα προστατεύουν την υγεία των πολιτών και από την άλλη θα διασφαλίζουν την επιβίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Η συνεπής τήρηση των αποφάσεων που στηρίζονται στις απόψεις των επιστημόνων, προκειμένου να αποφύγουμε τα δυσάρεστα μέτρα που άλλες χώρες λαμβάνουν, κρίνεται αναγκαία και καλούμε το σύνολο των συμπολιτών μας να κατανοήσει πως τα προστατευτικά μέτρα δεν στρέφονται κατά ομάδων του πληθυσμού, αλλά αντίθετα, αποβαίνουν προς όφελος του συνόλου».

Δειτε Επισης

Η συμφωνία των «27» και η ευρωπαϊκή στρατηγική άμυνας απέναντι στα σχέδια Τραμπ
Politico: Η Ευρώπη «πληροφοριοδότης» της Ουκρανίας στη θέση των ΗΠΑ
Κατάφεραν να αποσπάσουν από εταιρεία σχεδόν 12 χιλιάδες ευρώ μέσω απάτης
Ένταση στο κέντρο της Αθήνας-Διαδηλωτές έσπασαν μάρμαρα και πέταξαν μπογιές, 14 προσαγωγές (pics)
Καρυστιανού σε βουλευτές για την πρόταση δυσπιστίας-«Προδώσατε τις ψυχές μας, είστε υπόλογοι»
Ξεκαθαρίζει η Αστυνομία για τις αναφορές για καταζητούμενο πρόσωπο-Είχε συλληφθεί πριν από ένα χρόνο
Πήρε τηλέφωνο την Αστυνομία για καταζητούμενο αλλά τελικά δεν τον συνέλαβαν-Όσα καταγγέλλει Κύπρια Εικαστικός
Έτοιμοι για την Γενεύη Χριστοδουλίδης και Μητσοτάκης-«Καμία συζήτηση εκτός του συμφωνημένου πλαισίου»
ΒΙΝΤΕΟ: Άνδρας σκαρφάλωσε στον πύργο του Μπιγκ Μπεν κρατώντας μια παλαιστινιακή σημαία
Η Ζωή δεν δέχεται τη συγγνώμη του Μητσοτάκη για τον Κυριαζίδη για το χυδαίο σχόλιο-«Στη ΝΔ με λένε γραφική»