Νέα επίθεση ΑΚΕΛ σε Κυβέρνηση για τα μέτρα-«Είναι αμφιβόλου νομιμότητας»

Συνεχίζονται οι πολιτικές αντιδράσεις για τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, με το ΑΚΕΛ να εξαπολύει νέα επίθεση στην Κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για μέτρα αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και νομιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα μαχαίρια ΑΚΕΛ και Κυβέρνηση για τα νέα μέτρα-«Δε θα υποκύψουμε στο λαϊκισμό»

Σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, κατηγόρησε την Κυβέρνηση ότι κάποια από τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν μπορούν να ελεγχθούν, αφού αφορούν άτομα ποινικά ανεύθυνα.

Όπως ανέφερε ο κ. Δαμιανού, «δεδομένων των αντιδράσεων που υπάρχουν, αλλά και της ανάγκης τα μέτρα να είναι πειστικά και εφαρμόσιμα, έπρεπε η Κυβέρνηση στη λήψη των οποιονδήποτε μέτρων, αυτά να συνοδεύονται από επιστημονική τεκμηρίωση».

Σημείωσε επίσης ότι «η Κυβέρνηση διχάζει τον κόσμο, γιατί λαμβάνει μέτρα αμφίσημα, αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και βεβαίως αμφιβόλου νομιμότητας. Δεν είναι τυχαίο που χθες ένιωσαν την ανάγκη επιστήμονες να διαχωρίσουν τη θέση τους, λέγοντας ότι το 50% των μέτρων που λήφθηκαν όχι μόνο δεν πέρασαν από τους ίδιους, αλλά ούτε καν συζητήθηκαν. Αυτό αφορά από το στοιχείο της επιστημονικής τεκμηρίωσης».

Παράλληλα, συνέχισε, «δεν κατατέθηκε συγκριτικός πίνακας, από τις 190 χώρες του κόσμου να φορούν μάσκες εξάχρονα παιδάκια στα σχολεία τους. Δεν κατατέθηκε κατάλογος που να λέει ότι ο Άριστους Δαμιανού όταν βρίσκεται σε εστιατόριο πρέπει να συμπεριφέρεται με ένα τρόπο, στην εκκλησία με άλλο, στο νοσοκομείο με άλλο και στο σχολείο με άλλο».

Υπέδειξε εξάλλου πως «πρέπει οι ίδιες κοινωνικές συμπεριφορές να διέπουν τα ίδια πρωτόκολλα. Αυτό έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε σχέση με τα σχολεία και σε σχέση με τους χώρους εστίασης».

Τόνισε ακόμα ότι «ένα στοιχείο της προχειρότητας είναι ότι οι νόμοι που διέπουν τα μέτρα, έχουν και ποινική διάσταση, με τα εξώδικα μετά μέσω Δικαστηρίου. Παιδιά 6 με 14 χρονών έχουν και ακαταδίωκτο και ακαταλόγιστο. Έπρεπε να γίνει μια καλύτερη επεξεργασία. Επίσης το άλλο είναι ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια δεν είναι πλήρως εξοπλισμένα για να αντέξουν αυτόν τον δύσκολο χειμώνα».

Κληθείς να σχολιάσει τα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν είπε ότι «προφανώς και πρέπει να γίνονται τεστ, έπρεπε να γίνει αυξημένη προσπάθεια να πειστούν για εμβολιασμού. Σε μία Κύπρο του ενός εκατομμυρίου όταν έχεις 80 με 90 χιλιάδες ανεμβολίαστους, έπρεπε να εγκύψουμε σε αυτή την διάσταση, με πειστικά και επιστημονικά δεδομένα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έντονος ο Στεφάνου-«Είναι κατόρθωμα αυτό που κάνει η Κυβέρνηση...»

Υπενθυμίζεται πως σε χθεσινή γραπτή του ανακοίνωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, απάντησε στα πυρά της αντιπολίτευσης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι, «δεν θα υποκύψουμε στον λαϊκισμό, αλλά ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων, με αποφασιστικότητα θα υιοθετήσουμε πολιτικές που από τη μία θα προστατεύουν την υγεία των πολιτών και από την άλλη θα διασφαλίζουν την επιβίωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Η συνεπής τήρηση των αποφάσεων που στηρίζονται στις απόψεις των επιστημόνων, προκειμένου να αποφύγουμε τα δυσάρεστα μέτρα που άλλες χώρες λαμβάνουν, κρίνεται αναγκαία και καλούμε το σύνολο των συμπολιτών μας να κατανοήσει πως τα προστατευτικά μέτρα δεν στρέφονται κατά ομάδων του πληθυσμού, αλλά αντίθετα, αποβαίνουν προς όφελος του συνόλου».

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Ο «αρχινονός» που διαμόρφωσε τη Greek Mafia και το αιματηρό τέλος της οικογενειακής τριάδας
Επιβεβαιώνουν την παρουσία Φιντάν στη Νέα Υόρκη τα τουρκικά ΜΜΕ
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Ερχιουμάν: Ο Χριστοδουλίδης το παίζει ‘ως η πλευρά που θέλει λύση’ καλυπτόμενος πίσω από την πολιτική του Τατάρ
Στις 26/7 η ΑJet αρχίζει πτήσεις από το Λονδίνο μέσω Τουρκίας προς κατεχόμενα
Πυρά ΑΚΕΛ σε ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ για τιμές στους καταδρομείς-«Διαγωνισμός προσεταιρισμού των απομειναριών του πραξικοπήματος»
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ