Κλείδωσαν τα μέτρα στα Δημοτικά-Σφίγγει ο κλοιός σε ανεμβολίαστους, πόρτα σε εστίαση

Κλείδωσαν τα νέα μέτρα, τα οποία θα επιβάλει η Κυβέρνηση, για αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού, με τα Δημοτικά να βρίσκονται στο επίκεντρο. Την ίδια ώρα, το Υπουργικό φαίνεται ότι έχει λάβει και αυστηρά μέτρα για περιορισμό κινήσεων των ανεμβολίαστων, στους οποίους θα δοθεί χρονικό περιθώριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται από το Προεδρικό, το Υπουργικό Συμβούλιο φαίνεται ότι να κλείδωσε την υποχρεωτική χρήση από τους μαθητές των Δημοτικών, οι οποίοι επίσης θα υποβάλλονται σε υποχρεωτικό rapid test, μία φορά την εβδομάδα για σκοπούς SafePass. 

Επίσης, δίνεται χρονικό περιθώριο μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου στους ανεμβολίαστους, ώστε να εμβολιαστούν. Σε διαφορετική περίπτωση θα τους απαγορεύεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους, όπως χώροι εστίασης, νυχτερινά μαγαζιά, θέατρα και κινηματογράφοι, καθώς επίσης και στα γήπεδα.

Επιπρόσθετα έχει εγκριθεί κατάργηση του SafePass για όσα άτομα δεν λάβουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου μετά την πάροδο εφτά μηνών από την ολοκλήρωση του αρχικού εμβολιασμού. 

Σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές εγκρίθηκε ακόμη η πρόταση για διενέργεια Self test από πολίτες καθώς και ακύρωση κάποιων Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Βοήθεια από την Κύπρο ζήτησε το Ισραήλ για την αντιμετώπιση των τρομακτικών πυρκαγιών
Τμήμα Περιβάλλοντος: Εξετάζονται μελέτες για έκθεση επιπτώσεων στην Ζώνη Ειδικής Προστασίας Αγ.Θέκλας
«Σήμερα είχαμε παραλαβή»-Πώς ο 59χρονος έστελνε φωτογραφίες και βίντεο στον «στρατολογητή»
Διέκοψε τη στατική φρούρηση συναγωγών ο Αρναούτης, έντονη αντίδραση Αρχιραβίνου-«Λανθασμένη απόφαση, ο κίνδυνος είναι εκεί»
Στον κόσμο του το τουρκικό ΥΠΑΜ-Υποστηρίζει πως επιχειρείται αναβίωση της... «τρομοκρατικής νοοτροπίας της ΕΟΚΑ»
Κακόβουλη η πυρκαγιά στα Μανδριά-Τέθηκε υπό έλεγχο αφού έκαψε 1,5 εκτάριο
Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Συνελήφθη 59χρονος για κατασκοπεία στην Ελλάδα-Δρούσε για λογαριασμό ρωσικής υπηρεσίας
Άρχισε η υποβολή δήλωσης φόρου εισοδήματος-Προθεσμία μέχρι 31 Ιουλίου
Περιστατικά εχινόκοκκου σε σκύλους στον Κάμπο Τσακκίστρας