«Κοιμόμασταν και ξαφνικά ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη...»

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, ο υπουργός Εξωτερικών Μπουγιάρ Οσμάνι και ο υπουργός Υγείας της χώρας Βένκο Φίλιπτσε μεταβαίνουν στη Σόφια για να επισκεφθούν τους επτά τραυματίες που νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Σόφιας και να ενημερωθούν για τα αίτια του φοβερού δυστυχήματος με το λεωφορείο που τις πρώτες πρωινές ώρες τυλίχθηκε στις φλόγες, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα 46 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Το λεωφορείο είχε πινακίδες της Βόρειας Μακεδονίας και επέστρεφε στα Σκόπια, μετά από επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Ζόραν Ζάεφ ανέφερε πως τα περισσότερα θύματα του δυστυχήματος είναι πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας, όμως υπάρχουν και πολίτες της Σερβίας.

Ο Πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, σε δήλωσή του στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας του «ΜΙΑ», έκανε λόγο για «τραγωδία», για την οποία, όπως είπε, ενημερώθηκε προσωπικά από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ και τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Στέφαν Γιάνεφ.

«Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με έναν από τους επιζώντες. Μου ανέφερε ότι κοιμόντουσαν στο λεωφορείο όταν ακούστηκε μια δυνατή έκρηξη. Κατάφεραν να σπάσουν ένα από τα τζάμια και να σωθούν μερικοί άνθρωποι. Δυστυχώς οι άλλοι δεν μπόρεσαν να σωθούν. Είναι μια φοβερή τραγωδία διότι τα περισσότερα θύματα είναι νέοι: 12 παιδιά κάτω των 18 ετών και οι άλλοι 20-30 ετών. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι πολίτες της χώρας μας, αλλά υπάρχουν και από τη Σερβία», πρόσθεσε ο Ζάεφ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι δήλωσε ότι το λεωφορείο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανήκε σε τουριστικό γραφείο των Σκοπίων. Σε αυτό, όπως είπε, επέβαιναν κυρίως νεαρά ζευγάρια που εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο, καθώς χθες, Δευτέρα, ήταν αργία στη χώρα - Ημέρα Αλβανικού Αλφαβήτου- και πήγαν εκδρομή στην Κωνσταντινούπολη.

Τη θλίψη του για το φρικτό δυστύχημα και τις ζωές που χάθηκαν εξέφρασε με ανάρτησή του στο Twitter και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα παιδιά που σκοτώθηκαν.

«Είμαι βαθιά σοκαρισμένος από το τρομερό δυστύχημα και την απώλεια ζωών στη Βουλγαρία, ειδικά μικρών παιδιών, νωρίς σήμερα το πρωί. Προσευχόμαστε για τις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους. Ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Με μαχαίρωσε ο πατέρας μου», φώναζε ο 45χρονος γιος αφού χτυπήθηκε από τον 71χρονο
Ποινικές διώξεις για τους 40 θανάτους στη ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Αγρίνιο την περίοδο του κορωνοϊού
Τραγωδία στη Νέδα-Νεκρός ο τετράχρονος που είχε πέσει σε χαράδρα με τον πατέρα του
Πρώτη φορά απευθείας αεροπορική σύνδεση Αθήνα-Λος Άντζελες
Με μία μαχαιριά σκότωσε τον γιο του ο 71χρονος-«Πάλευε να τον σώσει από τα ναρκωτικά»
Πατέρας μαχαίρωσε και σκότωσε τον 45χρονο γιο του στη Νέα Σμύρνη
Η έρευνα για τους τρεις θανάτους, το επεισόδιο στο νοσοκομείο και η μυστήρια ενεργοποίηση ενός κινητού τηλεφώνου
Αναστάτωση σε πτήση με προορισμό την Κύπρο-Επιβάτης επιτέθηκε λεκτικά στον κυβερνήτη και στο πλήρωμα
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»