Ψαρόσουπα αυγολέμονο

Μπλουμ στη σούπα...

ΥΛΙΚΑ

Ψαρόσουπα

  • 500 γρ. φιλέτο ψαριού ή 700-800 γρ. ψάρι ολόκληρο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 1 /2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 πρέζες πιπέρι
  • 4-5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό
  • 150 γρ. καρότο, κομμένο στα 4
  • 150 γρ. πατάτα, κομμένη στα 4
  • 100 γρ. σέλινο, σε κομμάτια (2 κλωνάρια)
  • 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
  • 1200 γρ. νερό
  • 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικό)
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 40 γρ. ρύζι καρολίνα

Αυγολέμονο και γαρνίρισμα

  • 2 αυγά
  • 20 γρ. νερό
  • 80-100 γρ. χυμό λεμόνι
  • 5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • κουτάλα
  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψαρόσουπα

Βήμα 1

Τοποθετήστε στο Varoma 500 γρ. φιλέτο ψαριού ή 700-800 γρ. ψάρι ολόκληρο. Ραντίστε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 4-5 κλωνάρια μαϊντανό και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 150 γρ. καρότο, 150 γρ. πατάτες, 100 γρ. κλωνάρια σέλινο, 100 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.

Βήμα 3

Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1200 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma με το ψάρι στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε στον κάδο τα υπόλοιπα 30 γρ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα σκόνη σκόρδο, 1 κουταλιά χυμό λεμόνι και πολτοποιήστε 15 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.

Βήμα 5

Προσθέστε 40 γρ. ρύζι καρολίνα και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Εν τω μεταξύ, αφαιρέστε τα κόκκαλα από το ψάρι (αν υπάρχουν), ξεψαχνίστε το και βάλτε σε μια σουπιέρα.

Βήμα 6

Μεταφέρετε τη σούπα στη σουπιέρα με το ψάρι και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Αυγολέμονο και γαρνίρισμα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 2 αυγά, 20 γρ. νερό και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

Στη συνέχεια, ρυθμίστε 1 λεπτό/ταχύτητα 3 προσθέτοντας λίγο[1]λίγο 80-100 γρ. χυμό λεμόνι, από το άνοιγμα της μεζούρας, πάνω στα περιστρεφόμενα μαχαίρια.

Βήμα 3

Μεταφέρετε τη σουπιέρα κοντά στο Thermomix, αφαιρέστε τη μεζούρα από τον κάδο και ρυθμίστε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 2.5 προσθέτοντας με μια κουτάλα, λίγο-λίγο το ζωμό από τη σουπιέρα, από το άνοιγμα της μεζούρας πάνω στα περιστρεφόμενα μαχαίρια.

Βήμα 4

Μεταφέρετε τη σούπα πίσω στη σουπιέρα με το ψάρι και γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα από 5 κλωνάρια μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι