Ψαρόσουπα αυγολέμονο
06:30 - 22 Νοεμβρίου 2021
Μπλουμ στη σούπα...
ΥΛΙΚΑ
Ψαρόσουπα
- 500 γρ. φιλέτο ψαριού ή 700-800 γρ. ψάρι ολόκληρο
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 1 /2 κ.γλ. αλάτι
- 2 πρέζες πιπέρι
- 4-5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό
- 150 γρ. καρότο, κομμένο στα 4
- 150 γρ. πατάτα, κομμένη στα 4
- 100 γρ. σέλινο, σε κομμάτια (2 κλωνάρια)
- 100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 1200 γρ. νερό
- 1 πρέζα σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικό)
- 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 40 γρ. ρύζι καρολίνα
Αυγολέμονο και γαρνίρισμα
- 2 αυγά
- 20 γρ. νερό
- 80-100 γρ. χυμό λεμόνι
- 5 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- κουτάλα
- σουπιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ψαρόσουπα
Βήμα 1
Τοποθετήστε στο Varoma 500 γρ. φιλέτο ψαριού ή 700-800 γρ. ψάρι ολόκληρο. Ραντίστε με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 4-5 κλωνάρια μαϊντανό και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. καρότο, 150 γρ. πατάτες, 100 γρ. κλωνάρια σέλινο, 100 γρ. κρεμμύδι και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.
Βήμα 3
Προσθέστε 1 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι, 1200 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma με το ψάρι στη θέση του και μαγειρέψτε στον ατμό 25 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε στον κάδο τα υπόλοιπα 30 γρ. ελαιόλαδο, 1 πρέζα σκόνη σκόρδο, 1 κουταλιά χυμό λεμόνι και πολτοποιήστε 15 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα.
Βήμα 5
Προσθέστε 40 γρ. ρύζι καρολίνα και μαγειρέψτε 20 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Εν τω μεταξύ, αφαιρέστε τα κόκκαλα από το ψάρι (αν υπάρχουν), ξεψαχνίστε το και βάλτε σε μια σουπιέρα.
Βήμα 6
Μεταφέρετε τη σούπα στη σουπιέρα με το ψάρι και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Αυγολέμονο και γαρνίρισμα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 2 αυγά, 20 γρ. νερό και αναμείξτε 40 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, ρυθμίστε 1 λεπτό/ταχύτητα 3 προσθέτοντας λίγο[1]λίγο 80-100 γρ. χυμό λεμόνι, από το άνοιγμα της μεζούρας, πάνω στα περιστρεφόμενα μαχαίρια.
Βήμα 3
Μεταφέρετε τη σουπιέρα κοντά στο Thermomix, αφαιρέστε τη μεζούρα από τον κάδο και ρυθμίστε 1 λεπτό και 30 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 2.5 προσθέτοντας με μια κουτάλα, λίγο-λίγο το ζωμό από τη σουπιέρα, από το άνοιγμα της μεζούρας πάνω στα περιστρεφόμενα μαχαίρια.
Βήμα 4
Μεταφέρετε τη σούπα πίσω στη σουπιέρα με το ψάρι και γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φύλλα από 5 κλωνάρια μαϊντανό. Σερβίρετε αμέσως
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές