Bελτιωμένη η κατάσταση της μεγάλης φωτιάς στην Τήνο-Μάχη με τις αναζωπυρώσεις
09:14 - 21 Νοεμβρίου 2021

Βελτιωμένη είναι το πρωί της Κυριακής η εικόνα από τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην Τήνο το απόγευμα του Σαββάτου, ανάμεσα στους οικισμούς Λυχνάφτια και Αγίας Βαρβάρας.
Οι πυροσβέστες έδωσαν ολονύχτια μάχη, ενώ στάλθηκαν και ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Σε ύφεση η φωτιά στην Τήνο-Δόθηκε εντολή ετοιμότητας για τρεις οικισμούς
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αυτή την οι φλόγες είναι σε ύφεση, ενώ δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ωστόσο στο σημείο παραμένει ισχυρή δύναμη που δίνει μάχη με τις αναζωπυρώσεις.
Ειδικότερα, επιχειρούν 35 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 15 οχήματα.
Σε εξέλιξη #πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση στα Λυχνάφτια Τήνου. Επιχειρούν 10 #πυροσβέστες με 5 οχήματα.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) November 20, 2021
Το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν τέτοιας έκτασης το βράδυ του Σαββάτου, ώστε μετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής απομακρύνονται για προληπτικούς λόγους οι κάτοικοι του οικισμού Λυχνάφτια και του οικισμού Αγία Βαρβάρα.
Επίσης, για προληπτικούς λόγους, ήταν σε ετοιμότητα και οι κάτοικοι του οικισμού Φέρο Χωριό σε περίπτωση που χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις εστίες τους.
⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣
— 112 Greece (@112Greece) November 20, 2021
🆘 Αν βρίσκεστε στις περιοχές #Αγία_Βαρβάρα, #Φέρο και #Λυχνάφτια #Τήνου παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών
‼ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας@pyrosvestiki @hellenicpolice pic.twitter.com/Lv4bdVNRzL
Ταυτόχρονα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.
Πηγή: cnn.gr