Έδωσε το στίγμα ο ΠτΔ-«Για να αποφύγουμε lockdown κάποιοι θα αποκλειστούν»

Το στίγμα των προθέσεων της Κυβέρνησης, έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος προανήγγειλε, ουσιαστικά την αυστηροποίηση των μέτρων, για αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έρχεται… μπλόκο σε ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους-Σε αυτά τα μέτρα γέρνει η πλάστιγγα

Σε δηλώσεις του, μετά τα εγκαίνια του νέου Πυροσβεστικού Σταθμού «Λοχία Βασίλη Κρόκου», στη Λεμεσό, κληθείς να πει αν η Κυβέρνηση θα πάρει αποφάσεις για περαιτέρω μέτρα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο Πρόεδρος είπε ότι «πρώτη απόφαση που στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα, προ της λήψης αυστηρότερων μέτρων - διότι δεν μας αφήνεται επιλογή - είναι ένα δεκαπενθήμερο ή εικοσαήμερο με τα κέντρα εμβολιασμού σε κάθε πόλη, να δώσουμε την ευκαιρία είτε του πρώτου είτε του τρίτου είτε της ολοκλήρωσης του εμβολιαστικού προγράμματος. Μετά ταύτα βεβαίως τα μέτρα θα αυστηροποιηθούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα ώθηση στους εμβολιασμούς, με διευρυμένο ωράριο τα walk in-Πού θα λειτουργούν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνεχίζοντας, τόνισε πως «προκειμένου να αποφύγουμε το ολικό lockdown κάποιοι πρέπει να αποκλειστούν, ανεξάρτητα του πόσο σεβόμαστε τις απόψεις τους».

Για να ενισχύσει τη θέση του, ο Νίκος Αναστασιάδης, έφερε παραδείγματα από άλλες χώρες, που έχουν ήδη λάβει μέτρα για τα άτομα, τα οποία παραμένουν ανεμβολίαστα, όπως είναι η Ελλάδα, η Αυστρία, η Γαλλία. 

«Δεν έχουμε επιλογή, αν δεν θέλουμε να οδηγήσουμε επιχειρήσεις στη χρεοκοπία για το πείσμα κάποιων. Πρέπει επιτέλους να κατανοήσουν ότι έφτασε η ώρα να συνειδητοποιήσουν ότι η ατομική είναι και κοινωνική ευθύνη», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εισηγήσεις για τηλεργασία, μάσκα στα δημοτικά και μείωση συναθροίσεων

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Υγείας, μετά και την χθεσινή εκτόξευση των κρουσμάτων, έχει λάβει τις εισηγήσεις των ειδικών και αναμένεται να έχει συνάντηση μαζί τους, την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα. 

Πάντως και ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας είχε υπογραμμίσει την πρόθεση της Κυβέρνησης για αυστηροποίηση των μέτρων, σε δηλώσεις του στη Λάρνακα, σημειώνοντας πως ο στόχος είναι να περιοριστούν οι αλυσίδες μετάδοσης, που εμφανίζονται κατά κύριο λόγο σε παιδιά και σε ανεμβολίαστους. Επεσήμανε, δε, ότι «σεβόμαστε, αλλά θα κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για να προστατεύσουμε και τους εμβολιασμένους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εισηγήσεις για τηλεργασία, μάσκα στα δημοτικά και μείωση συναθροίσεων

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Υγείας ζήτησε τη Δευτέρα, πριν τη συνάντηση με τους επιστήμονες, να δει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητήσουν τις εισηγήσεις που έχει ενώπιόν του και τις σκέψεις του Υπουργείου για τη λήψη μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία Στροβόλου ο Χρίστος Τσίγκης
Στα €6,75 δισ. η αξία των κυπριακών ομολόγων στον ισολογισμό του Ευρωσυστήματος
Διεκδικεί τη θέση του Δημάρχου Πολεμιδιών ο Ανδρέας Θεοδώρου
Στις Βρυξέλλες ο Κόμπος για ΣΕΥ και Σύνοδο Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης
ΓΓ ΑΚΕΛ: Συγκεκριμένη πρόταση στον ΠτΔ για άρση αδιεξόδου στο Κυπριακό
Μέση Ανατολή: Οικονομικές επιπτώσεις, Τουρκία και μεταναστευτικό
Παλεύουν για ισχυρά ψηφοδέλτια Ευρωεκλογών τα κόμματα-Η ονοματολογία και πότε θα ληφθούν αποφάσεις
Χριστοδουλίδης: Ανωμαλία και λάθος ο διαχωρισμός των κοινοτήτων του Ακάμα για την ΤΑ
Επισκόπηση οδικού δικτύου στον Ακάμα και αποκατάσταση οικοτόπων ανακοίνωσε ο Πρόεδρος
Στην υπηρεσία των πολιτών ο Κόμβος Αστικής Αειφορίας NOUS