ΒΙΝΤΕΟ: Άρχισε να δείχνει τα δόντια της η κακοκαιρία-Kαταιγίδες και χαλάζι

Έντονα καιρικά φαινόμενα επικρατούν από το μεσημέρι σε κάθε άκρη της Κύπρου, με καταιγίδες και κεραυνούς να συνθέτουν το σκηνικό, ενώ το Τρόοδος άρχισε σιγά σιγά να ασπρίζει από το χαλάζι. 

Σημειώνεται, ότι κίτρινη προειδοποίηση, για μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες, εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία βρίσκεται σε ισχύ από τις 11:00 το πρωί, ενώ η Πυροσβεστική βρίσκεται σε εγρήγορση σε περίπτωση που κληθεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε επεισόδια. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα λευκά ντύθηκε το Τρόοδος… λόγω χαλαζιού-Βροχές σε διάφορες περιοχές παγκύπρια (vid)

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, μεμονωμένες ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να επηρεάσουν τις δυτικές περιοχές του νησιού, ενώ πιθανό να επηρεάσουν και περιοχές του εσωτερικού και των ορεινών. Η ένταση της βροχής πιθανό να ξεπεράσει τα 35 χιλιοστά ανά ώρα και δεν αποκλείεται και χαλαζόπτωση.

Το απόγευμα ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις περιοχές των καταιγίδων η βροχόπτωση πιθανό να είναι έντονη, ενώ δεν αποκλείεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ αλλά στα προσήνεμα μέχρι ισχυροί, 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά μέχρι ταραγμένη.

Το βράδυ ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 και τοπικά μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ αλλά παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι πολύ ισχυροί 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί, μέτριοι 4 μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Τετάρτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές, ενώ για τη Δευτέρα δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο τη Δευτέρα και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Τρίτη και την Τετάρτη, τα οποία είναι λίγο πάνω από τους κλιματικούς μέσους όρους.

*Πηγή βίντεο από Καιρόφιλους 

Δειτε Επισης

Την ανάγκη δράσης κατά της παραπληροφόρησης για το κλίμα ανέδειξε η Υπουργός Γεωργίας στο άτυπο Συμβούλιο
Bristol Myers Squibb: Η δύναμη της καινοτομίας στην ογκολογική φροντίδα
Επαρκείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και πλήρη ΑΤΑ ζητά η ΠΕΟ ενόψει Εργατικής Πρωτομαγιάς
Για τη χρήση χημικών στις πισίνες προειδοποιεί το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
Ολοήμερο και υποδομές στα αιτήματα που έθεσαν γονείς προδημοτικής στην Επ. Παιδείας
Αρχίζουν οι κατασκευαστικές εργασίες για τη δυτική λωρίδα της Τσερίου
Συννεφιές, βροχές και σκόνη στο μενού του καιρού-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πως είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
«Ταξίδεψαν» στο διάστημα και γέμισαν εμπειρίες οι εγκλωβισμένοι μαθητές-Έστειλαν σημαντικά μηνύματα