Το… boost στους εμβολιασμούς με ολοήμερα κέντρα και οι σκέψεις για τη συνέχεια

Νέα ώθηση στους εμβολιασμούς θέλει να δώσει η Κυβέρνηση, που με παρέμβαση του ίδιου του Προέδρο της Δημοκρατίας και σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν τα επώδυνα μέτρα, θα δημιουργήσει ολοήμερα κέντρα ελεύθερης προσέλευσης (Walk Ιn).

Τα κέντρα Walk In, στα οποία θα προσέρχονται πολίτες οι οποίοι επιθυμούν να εμβολιαστούν, χωρίς να έχουν προηγουμένως διευθετήσει ραντεβού μέσω της Πύλης Εμβολιασμού, αναμένεται να λειτουργούν για δώδεκα ώρες, από τις οκτώ το πρωί μέχρι τις οκτώ το βράδυ. Κέντρα θα δημιουργηθούν σε όλες τις πόλεις, σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν οι πολίτες και να διενεργηθούν σε γρήγορο χρόνο, πολλοί εμβολιασμοί τόσο για την ενισχυτική δόση, όσο και για πρώτες και δεύτερες δόσεις. Λεπτομέρειες για τη λειτουργία των Walk In, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σύμφωνα με Κυβερνητικές πηγές, επιθυμεί να εξαντληθούν πρώτα όλα τα περιθώρια σ’ ότι αφορά στην αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης, που αποτελεί κλειδί για σταθεροποίηση της κατάστασης, και μετά να γίνει συζήτηση για αυστηροποίηση μέτρων. 

Η σκέψη αυτή τη στιγμή, είναι να δοθεί ένα περιθώριο κάποιων ημερών προκειμένου να διαφανεί το ενδιαφέρον των πολιτών για εμβολιασμούς και στη συνέχεια, εάν αυτό δεν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα, να ληφθούν πιο αυστηρά μέτρα, προς την κατεύθυνση του… μαστιγίου προς στους ανεμβολίαστους πολίτες ή προς αυτούς που, παρά τις συστάσεις, δεν προχώρησαν σε ενισχυτική δόση.

Αυτή τη στιγμή δικαιούχοι της ενισχυτικής δόσης, είναι πολίτες άνω των 40 ετών, με την προϋπόθεση ότι έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος.

Σημειώνεται πως το Υπουργείο Υγείας, προσπαθεί να στοχεύσει και σε περιοχές ή χώρους με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη. Το Σάββατο στην πλατεία Ευρώπης στις Φοινικούδες στη Λάρνακα, που έχει την πιο χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, θα λειτουργήσει κέντρο Walk In για εμβολιασμούς, ενώ κινητές μονάδες θα μεταβούν τις επόμενες ημέρες σε μεγάλα στρατόπεδα και σχολεία.

Καταθέτουν εισηγήσεις οι ειδικοί

Εν τω μεταξύ, μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι, ο υπουργός Υγείας θα έχει στα χέρια του και τις εισηγήσεις των μελών της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, οι πλείστοι εκ των οποίων προκρίνουν επίσης ήπιες παρεμβάσεις, με βάση τα υφιστάμενα επιδημιολογικά δεδομένα και την κατάσταση στα νοσοκομεία.

Οι προτάσεις των επιστημόνων θα συζητηθούν την Δευτέρα. Ακολούθως θα ληφθούν πολιτικές αποφάσεις και θα οδηγηθούν προς έγκριση την Τετάρτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συννεφιές, βροχές και σκόνη στο μενού του καιρού-Στους 27 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Καθήλωσαν οι μαρτυρίες νεαρών κωφών-«Πως είναι μέτρια η ζωή μέσα στην σιωπή; Όταν δεν ακούω ήχους, τον κίνδυνο...»
Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
«Ταξίδεψαν» στο διάστημα και γέμισαν εμπειρίες οι εγκλωβισμένοι μαθητές-Έστειλαν σημαντικά μηνύματα
Σημαντικές εξελίξεις στο ζήτημα των ψεκασμένων οστών αγνοουμένων-Έγινε η πρώτη ταυτοποίηση μετά από 46 χρόνια
Εντοπίζει σοβαρές ελλείψεις στο σύστημα αξιολόγησης αναπηρίας η Επιτροπή Εργασίας-Ζητούν κώδικα δεοντολογίας
Εντόπισε προβλήματα και ανάγκη εκπαίδευσης σε στέγες ηλικιωμένων η Λοττίδου-Ζητά ρύθμιση μέσω Νομοσχεδίου
Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ για... βάπτισμα ξένων γεωργικών προϊόντων σε εγχώρια-Ψάχνουν λύσεις οι Αρχές
Τέσσερις στους δέκα πιστεύουν σε επιχειρηματικές ευκαιρίες-Φοβούνται το ρίσκο οι μισοί
Ολοκληρώθηκε η συζήτηση κανονισμών για διαχείριση τ/κ περιουσιών-«Αν δεν υπάρξει μοριοδότηση ποτέ δεν θα λυθεί το πρόβλημα»