Εμβολιασμοί και για τους 40 και άνω με τρίτη δόση στο walkin των Φοινικούδων

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου Υγείας για αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού κατά της COVID-19, και δη για την αύξηση των εμβολιασμών με ενισχυτική δόση, το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, από τις 8 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, κινητή μονάδα εμβολιασμού θα βρίσκεται στην πλατεία Ευρώπης στη Λάρνακα (Φοινικούδες).

Στο πλαίσιο αυτό, και κατόπιν συνεννόησης του Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Χατζηπαντέλα και του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, λειτουργοί του Υπουργείου Υγείας, θα βρίσκονται στη κινητή μονάδα εμβολιασμού για να ενημερώσουν τους πολίτες για τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και για να απαντήσουν σε απορίες και ανησυχίες των πολιτών σε σχέση με τον εμβολιασμό.

Δικαιούχοι για εμβολιασμό από τη συγκεκριμένη κινητή μονάδα είναι μόνο οι ακόλουθες ομάδες πολιτών:

  1. Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα κατά της νόσου COVID-19 (χορήγηση 1ης δόσης).
  2. Άτομα, ηλικίας 12 ετών και άνω, που έχουν λάβει την 1η δόση εμβολίου Pfizer/BioNTech και έχει παρέλθει η περίοδος των τριών (3) εβδομάδων που απαιτείται για τη 2η δόση και την ολοκλήρωση του εμβολιαστικού τους σχήματος (χορήγηση 2ης δόσης).
  3. Σε ό,τι αφορά στον εμβολιασμό με ενισχυτική/3η δόση, θα εξυπηρετηθούν άτομα, ηλικίας 40 ετών και άνω, νοουμένου ότι έχει απαραίτητα παρέλθει χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών από τον εμβολιασμό τους με τη 2η δόση.

Όλα τα άτομα θα πρέπει απαραίτητα να παρουσιάζουν αποδεικτικό ταυτοποίησης (ταυτότητα, διαβατήριο, Δελτίο Εγγραφής Αλλοδαπού, κτλ), καθώς και την κάρτα εμβολιασμού, εάν πρόκειται για άτομα που θα λάβουν τη 2η ή την 3η δόση.

Στο σημείο του εμβολιασμού θα παρευρεθεί ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, συνοδευόμενος από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Χριστίνα Γιαννάκη και τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα.

Δειτε Επισης

Πρόστιμο €5.000 στο Υφυπουργείο Πρόνοιας για κάμερες που κατέγραφαν ήχο
Επαναπατρίζονται σαραντατρείς Κύπριοι από το Ισραήλ και άλλοι έξι από το Ιράν
Επαναπατρίστηκαν πέραν των 1.500 Ισραηλινών με σκάφος από την Κύπρο
Μ. Λοττίδη Έντονη παρουσία της προσφυγικής κρίσης στην Κύπρο
Άσκηση για αξιολόγηση επιπέδου ανταπόκρισης σε μεγάλο τροχαίο συμβάν
Στην τελική ευθεία οι Παγκύπριες Εξετάσεις-Τα στατιστικά στοιχεία του Υπουργείου Παιδείας
Στα καλύτερα της Ευρώπης το αεροδρόμιο Λάρνακας, σύμφωνα με το ACI Europe
Πάνω από 20 πτήσεις από Λάρνακα προς Ισραήλ και Ιορδανία-Στην Αρμενία ο έκτος Κύπριος που ήταν στο Ιράν
Ρίγη συγκίνησης... Μετά από 26 χρόνια αποφοίτησε ο πρώτος μαθητής από το Δημοτικό του Κορμακίτη
Αυτοί είναι οι χρυσοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν 6,1 εκ. ευρώ