Βγαίνει μπροστά ο… ύποπτος για τη βεβήλωση του τάφου-«Απειλές από τους μάρτυρες»
19:07 - 17 Νοεμβρίου 2021

Βγαίνει στην αντεπίθεση ο δακτυλοδεικτούμενος ύποπτος αναφορικά με την βεβήλωση τάφου, δείχνοντας την Αστυνομία πίσω από διαρροές, την οποία καταγγέλλει σε Γενικό Εισαγγελέα και Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αποκαλύπτοντας την ίδια ώρα απειλές και βομβιστικές επιθέσεις σε δικηγόρους από υπό προστασία μάρτυρες που σχετίζονται με την υπόθεση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν κλάπηκαν τα οστά από τον τάφο, βρέθηκαν άθικτα-Ψάχνουν κίνητρο και δράστες
Σε ανακοίνωση του το δικηγορικό γραφείο Αντρέας Ορφανίδης που εκπροσωπεί το πρόσωπο που φωτογραφίζεται ως ύποπτος για την υπόθεση του υπό προστασία μάρτυρα, στην μητέρα του οποίου ανήκει ο τάφος, ο οποίος καταδικάστηκε σε 16 χρόνια φυλάκιση για 16 κιλά κοκαΐνης, αναφέρει πως οι διαρροές παραβιάζουν προσωπικά δεδομένα, ενώ τονίζει πως η δίκη βρίσκεται σε εξέλιξη και ενδεχομένως να ελλοχεύουν κίνδυνοι μόλυνσης για δίκαιη δίκη.
«Δια της παρούσας επιστολής θα θέλαμε να τονίσουμε την ανησυχία μας, δια τα πρόσφατα δημοσιεύματα από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αναφορικά με την εκταφή και/ή κλοπή σορού και/ή βεβήλωση τάφου γυναίκας στις 16/11/21, από κοιμητήριο στην Επαρχία Λευκωσίας.
Το όλο γεγονός, αυτό καθ’ εαυτό μόνο τραγικό μπορεί να χαρακτηριστεί, και καταδικάζουμε την επαίσχυντη συμπεριφορά των αυτουργών όπου καταπατώντας κάθε κανόνα ηθικής, προέβησαν σε αυτή την ασύλληπτη δια κάθε σύγχρονη κοινωνία, πράξη.
Οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα από την οικογένεια δια αυτές τις δύσκολες ώρες όπου περνά. Όμως τα συνεχή δημοσιεύματα και/ή αναδημοσιεύσεις, με ισχυρισμούς και/ή διάρρευση πληροφοριών όπου παρουσιάζονται ως εκ των έσω πληροφορίες και/ή ως δεδομένα, όπου εμμέσως κατονομάζουν ηθικούς αυτουργούς, και/ή μέσω χρήσης αναφορών και/ή πληροφοριών όπου λειτουργούν ως αναγνωριστικά στοιχεία δια την έμμεση ταυτοποίηση των κατ’ ισχυρισμό αυτουργών, όπως το θρήσκευμα της αποθανούσας, το ποινικό μητρώο του υιού της, το ότι ο υιός της είναι πλέον στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και μάρτυρας κατηγορίας σε εκκρεμούσα υπόθεση ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας όπου αφορά μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών, με ρητές αναφορές δια το είδος των ναρκωτικών ουσιών και/ή ποσότητας, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως κατάφορη παραβίαση των προσωπικών δεδομένων του πελάτη μας όπου βρίσκεται κατηγορούμενος στη ρηθείσα υπόθεση.
Αλλά και να επηρεάζει δυσμενώς μια εκκρεμούσα δικαστική διαδικασία, και ενδεχομένως να ελλοχεύει ο κίνδυνος μόλυνσης και/ή κατάλυσης των εχεγγύων μιας δίκαιης δίκης».
Απειλές και εμπρησμοί
Την ίδια ώρα, στην ανακοίνωση του ο δικηγόρος χαρακτηρίζει την υπόθεση «ταλαιπωρημένη», ενώ αποκαλύπτει καταγγελίες στην Αστυνομία αναφορικά με απειλές και εμπρησμούς.
«Σε μια ήδη ταλαιπωρημένη υπόθεση, με καταγγελίες στην Αστυνομία από συνήγορους υπεράσπισης ότι έγιναν δέκτες απειλών από μάρτυρες κατηγορίας και/ή συμβάντα τυχαία ή μη όπως εμπρησμοί Δικηγορικών Γραφείων, επ’ ουδενί δεν εξυπηρετεί η περαιτέρω υποδαύλιση της όλης διαδικασίας, με αστήρικτους ισχυρισμούς και έμμεσης υπόδειξης υπόπτων. Αρμόδια δια την εξεύρεση των αυτουργών είναι η Αστυνομία, και δια την εκδίκασή τους, αρμόδια είναι η Δικαστική Αρχή».
Τέλος, επαναλαμβάνει πως «καταδικάζουμε την αποτρόπαια αυτή πράξη, και δηλώνουμε εμπράκτως τη θλίψη και συμπαράστασή μας στην οικογένεια. Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τα ανωτέρω, με γνώμονα την ευθυκρισία, και τη δημοσιογραφική δεοντολογία και πράξετε αναλόγως προς αποφυγή περαιτέρω δημοσίευσης και/ή αναδημοσίευσης των αναφερθέντων», ενώ προσθέτει πως «ήδη έχουμε λάβει τα απαραίτητα προκαταρτικά μέτρα να κινηθούμε δικαστικώς κατά της όποιας ειδησεογραφικής πλατφόρμας δημοσιεύει και αναδημοσιεύει τέτοιου είδους ισχυρισμούς βλαπτικούς δια τον πελάτη μας. Επιφυλάσσοντας το δικαίωμα μας και δια καταγγελία του συμβάντος τόσο στη Γενική Εισαγγελία όσο και στην Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το κοιμητήριο, ακτίνα χιλιομέτρων (pics)
