Στους 144 οι νεκροί από έκρηξη βυτιοφόρο στη Σιέρα Λεόνε

Η έκρηξη και η πυρκαγιά έπειτα από τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη βυτιοφόρο με καύσιμα την 5η Νοεμβρίου στην πρωτεύουσα της Σιέρα Λεόνε είχαν αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 144 άνθρωποι, κατά νεότερο επίσημο απολογισμό των θυμάτων που δημοσιοποιήθηκε χθες Σάββατο από το υπουργείο Υγείας.

Προηγούμενος επίσημος απολογισμός έκανε λόγο για 131 θανάτους.

Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 57 θύματα, εξ αυτών 11 σε κρίσιμη κατάσταση, κατά τα στοιχεία του υπουργείου.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν βυτιοφόρο συγκρούστηκε με άλλο βαρύ όχημα σε πρατήριο καυσίμων σε βιομηχανική ζώνη της πρωτεύουσας Φριτάουν, προτού εκραγεί και ξεσπάσει φωτιά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τα περισσότερα θύματα ήταν πλανόδιοι πωλητές και μοτοσικλετιστές που προσπαθούσαν να μαζέψουν το καύσιμο που διέρρεε από το βυτιοφόρο.

Η Σιέρα Λεόνε, άλλοτε βρετανική αποικία 7,5 εκατ. κατοίκων, συγκαταλέγεται στις φτωχότερες χώρες του πλανήτη, παρά το ότι το υπέδαφός της είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε διαμάντια.

Η οικονομία της, που μαστίζεται από τη γάγγραινα της διαφθοράς, προσπαθεί ακόμη να συνέλθει από το βαρύ πλήγμα της εμφύλιας σύρραξης (1991-2002) με 120.000 νεκρούς, την επιδημία του Έμπολα και την πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο κακός χαμός στον Πεδουλά λόγω του φεστιβάλ Κερασιού-Κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους
Δύο αερόστατα συγκρούστηκαν στην Τουρκία-Ένας νεκρός και 19 τραυματίες
Τέσσερις γυναίκες από την ίδια οικογένεια νεκρές από ιρανικό πύραυλο στο βόρειο Ισραήλ
Ανοίγει τα χαρτιά του τη Δευτέρα ο Αθανασίου για την υπόθεση Θανάση-Θα απαντήσει για την επιστολής της Νομικής
Στενό φίλο και σημαντικό εταίρο χαρακτήρισε την Κύπρο ο Μόντι-Οι αναφορές του για την προσεχή επίσκεψη
Ετοιμάζεται για τηλεφώνημα Νετανιάχου ο Χριστοδουλίδης -«Μας ζήτησε το Ιράν να μεταφέρουμε μήνυμα»
Το πυρηνικό βουνό του Ιράν που «στοιχειώνει» το Ισραήλ
Ζήτησε έκτακτη συνάντηση των ΥΠΕΞ της ΕΕ ο Κόμπος-Στο επίκεντρο η κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Βγαίνει μπροστά το Υπ. Ενέργειας για απότομη αύξηση στα καύσιμα-«Θα ληφθούν μέτρα αν δεν αιτιολογείται»
Διπλωματικός πυρετός για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή-Επικοινωνία Χριστοδουλίδη με ηγέτες της περιοχής και της ΕΕ