Σούπα με γλυκοπατάτα και κυδώνι
06:56 - 13 Νοεμβρίου 2021
Βελούδινη υφή και εξαίρετη γεύση!
ΥΛΙΚΑ
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 1-2 σκελίδες σκόρδο
- 250 γρ. κυδώνι, σε κομμάτια 4 εκ.
- 300 γρ. γλυκοπατάτα, σε κομμάτια 4 εκ.
- 800 γρ. νερό
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
- 1 κ.γλ. αλεσμένο κύμινο
- 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- λίγα καρύδια, ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
- 20-30 γρ. ξινή κρέμα (sour cream)
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο άνηθο (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- σουπιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 30 γρ. ελαιόλαδο, 80 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 1-2 σκελίδες σκόρδο, 250 γρ. κυδώνι σε κομμάτια 4 εκ., 300 γρ. γλυκοπατάτα σε κομμάτια 4 εκ. και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 2
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 10 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε 800 γρ. νερό, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 1 κουταλάκι κύμινο, 1 πρέζα κανέλα, 1 κουταλάκι ζάχαρη και μαγειρέψτε 25 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10, αυξάνοντας την ταχύτητα σταδιακά.
Βήμα 5
Μεταφέρετε σε πιάτα ή σουπιέρα, γαρνίρετε με ψιλοκομμένα καρύδια, λίγη ξινή κρέμα, ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές