Με συνθήματα υπέρ της ομοσπονδίας πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία στα κατεχόμενα

Με συνθήματα υπέρ της ομοσπονδίας, κατά της μετανάστευσης στο εξωτερικό των Τουρκοκυπρίων και υπέρ της ειρήνης, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση διαμαρτυρίας της πλατφόρμας «Αυτή η χώρα είναι δική μας» υπό τον τίτλο «Υπερασπίζομαι την πατρίδα μου», στην πλατεία Ινονού, στα κατεχόμενα.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό στα οποία αναγράφονταν φράσεις όπως «Δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε», «Όχι στην ιδιωτικοποίηση», «Ούτε διχοτόμιση, ούτε προσάρτηση, Ενωμένη Ομόσπονδη Κύπρος» και φώναξαν συνθήματα όπως «Η ειρήνη στην Κύπρο δεν μπορεί να εμποδιστεί» και «Αυτή η χώρα είναι δική μας».

O πρόεδρος της συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων» (KTAMS) Γκιουβέν Μπενγκιχάν σε ομιλία του εκ μέρους της πλατφόρμας ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι επιθυμούν να αυτοδιοικούνται και να παραμείνουν σε αυτούς τους τόπους.

«Είμαστε εδώ για να προστατέψουμε την επιθυμία μας να ζήσουμε ανθρώπινα, με ισότητα, να θέσουμε ένα τέρμα στις αυξήσεις τιμών, να σταματήσουμε την κομματική εργοδότηση, να προστατέψουμε το μέλλον μας, να προστατέψουμε την πατρίδα μας», πρόσθεσε.

Σημειώνοντας ότι η βόρεια Κύπρος, όπως αναφέρθηκε στα κατεχόμενα, βιώνει την χειρότερη περίοδο από ποτέ και ότι οδεύει με γρήγορους ρυθμούς προς την εξόντωση πολιτικά και οικονομικά, είπε ότι ο κόσμος συγκεντρώθηκε για να θέσει ένα τέλος σε αυτή την πορεία και να προστατέψει την «χώρα» του.

«Για να δοθεί μια νέα ώθηση στον αγώνα μας για επιβίωση, που συνεχίζουμε εδώ και χρόνια, η σπίθα που ανάβει σήμερα εδώ θα είναι η απαρχή μιας μεγάλης φωτιάς», ανέφερε.

Ασκώντας κριτική για την επίσκεψη του ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ στην Τουρκία, είπε ότι το κυπριακό πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί στη βάση ομοσπονδίας.

«Ως Τουρκοκύπριοι, θέλουμε να διοικούμε τους εαυτούς μας και να ζήσουμε σε αυτή τη γη», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Παραβίασαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι 48χρονου και του απέσπασαν κρυπτονομίσματα αξίας 381 χιλιάδων ευρώ
Συγκλονιστικές εικόνες με σπίτια να καίγονται στην Ελλάδα-Κάνουν τα πάντα για να σωθούν πυροσβέστες και πολίτες
Πολλαπλά πύρινα μέτωπα στην Ελλάδα-Καίγονται σπίτια σε Κρυονέρι και Δροσοπηγή, ακούγονται εκρήξεις (pics)
Παριστάνουν λειτουργούς της Τράπεζας και επιχειρούν να εξαπατήσουν πολίτες-Πώς δρουν οι επιτήδειοι
Ζητά δημόσια συγνώμη από Κυβέρνηση και παραιτήσεις Χαρτσιώτη και Παναγιώτου το Volt-«Πλήρης αποτυχία πρόληψης»
Θλίψη στην ΕΔΕΚ για τον θάνατο του Άρη Μαυροσκούφη
Νέα πορτοκαλί προειδοποίηση-Στους 43 βαθμούς ο υδράργυρος την Κυριακή
Εντόπισαν χειροβομβίδα σε καλοκαιρινό υποστατικό στην Αγία Νάπα-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες (pics)
Ταυτόχρονες τρεις εστίες πυρκαγιάς στην Πάφο-Σε απόσταση 200 μέτρα η μία από την άλλη (pics)
Υφυπουργός Καινοτομίας: Το 2026 έρχεται το 112, η Κυβέρνηση εντόπισε τα προβλήματα και τις αδυναμίες