Λαβράκι με σάλτσα από εσπεριδοειδή
06:50 - 10 Νοεμβρίου 2021
Ένας απίθανος γευστικός συνδυασμός!
ΥΛΙΚΑ
- 1 σφιχτό βραστό αυγό
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 50 γρ. λευκό κρασί
- 1/2 λεμόνι (φλούδα σε λεπτές λωρίδες ζουλιέν και χυμό)
- 1/2 πορτοκάλι (φλούδα σε λεπτές λωρίδες ζουλιέν και χυμό)
- 200 γρ. νερό
- 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 6 φιλέτα λαβράκι
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 κ.γλ. κορν φλάουερ, διαλυμένο σε 50 γρ. νερό
- 10 κλωνάρια φρέσκο μαϊντανό (μόνο τα φύλλα), ψιλοκομμένo
EKΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 1 σφιχτό βραστό αυγό και κόψτε 1 δευτερόλεπτο/ταχύτητα 4. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 50 γρ. ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, σοτάρετε 7 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Προσθέστε τη φλούδα από 1 /2 λεμόνι και 1 /2 πορτοκάλι σε λεπτές λωρίδες ζουλιέν, 30 γρ. χυμό λεμονιού, 70 γρ. χυμό πορτοκαλιού, 200 γρ. νερό, 1 κουταλάκι αλάτι. Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, βάλτε 2 φιλέτα λαβράκι στο βαθύ δίσκο και 4 στον ξέβαθο δίσκο Varoma, ραντίστε τα με το υπόλοιπο 1 /2 κουταλάκι αλάτι. Μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Αφαιρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη. Αφαιρέστε από τον κάδο τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού και αφήστε στην άκρη. Προσθέστε στον κάδο 1 κουταλάκι κορν φλάουερ διαλυμένο σε 50 γρ. νερό και βράστε 3 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.
Βήμα 6
Μεταφέρετε τα φιλέτα λαβράκι σε μια πιατέλα, περιχύστε με τη σάλτσα από τον κάδο, ραντίστε με το ψιλοκομμένο αυγό που έχετε αφήσει στην άκρη και τα ψιλοκομμένα φύλλα από 10 κλωνάρια μαϊντανού. Γαρνίρετε με τις φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού που έχετε αφήσει στην άκρη. Σερβίρετε αμέσως.
Συμβουλές
Συνοδεύετε με ρύζι.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές