Σε εξέλιξη η Σύνοδος για το Κλίμα-Την Τρίτη παρέμβαση του Προέδρου

Στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή, στη Γλασκώβη, συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός ηγετών κρατών, κάτι που αποδεικνύει και τη βούληση όλων των συμμετεχόντων να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφθασε στη Γλασκώβη ο Πρόεδρος για την Σύνοδο Κορυφής για την Κλιματική Αλλαγή

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κ. Πελεκάνος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Γλασκώβη, είπε ότι «έχουν ήδη αρχίσει οι εργασίες της Συνόδου για την αντιμετώπιση των συνεπειών της Κλιματικής Αλλαγής», προσθέτοντας ότι το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει Παρεμβάσεις αριθμού ηγετών κρατών ή κυβερνήσεων.

Είπε ακόμα ότι «το Πρόγραμμα ολοκληρώνεται απόψε με δείπνο που θα παραθέσει ο ηγέτης η χώρα του οποίου φιλοξενεί τη Σύνοδο, ο Πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας κ. Μπόρις Τζόνσον προς όλους τους ηγέτες.

Στη Σύνοδο συμμετέχει ένας μεγάλος αριθμός ηγετών κάτι που αποδεικνύει και τη βούληση όλων των συμμετεχόντων κρατών να συμβάλουν στην αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας.

Όσον αφορά το αυριανό Πρόγραμμα, αυτό περιλαμβάνει και την Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος θα επαναλάβει την προσήλωση της χώρας μας στα όσα περιλαμβάνει η Συμφωνία του Παρισιού και θα αναφερθεί εκτενώς στην πρωτοβουλία του ιδίου και της Κυπριακής Δημοκρατίας για βελτίωση των κλιματικών αλλαγών στη λεκάνη της Μεσογείου.

Μια πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν πέραν των 240 επιστημόνων και ειδικών πάνω σε αυτά τα θέματα και η οποία αποσκοπεί στο να εξευρεθούν τρόποι για αντιμετώπιση του προβλήματος που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα η λεκάνη της Μεσογείου, μια από τις περιοχές που αναμένεται ότι θα αντιμετωπίσουν εξελικτικά και το μεγαλύτερο πρόβλημα από την κλιματική αλλαγή.

Βεβαίως, το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει και τη θεματική εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνει το Υπουργείο Γεωργίας με την Ένωση για τη Μεσόγειο, όπου θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία του Προέδρου και η οποία θα καταπιαστεί με θέματα που αφορούν την περιοχή της Μεσογείου.

Το αυριανό πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, και εκδήλωση την οποία συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μαζί με τις ΗΠΑ, μια πρωτοβουλία που φέρει τη σφραγίδα τόσο του Προέδρου των ΗΠΑ κ. Τζο Μπάιντεν όσο και της Προέδρου της Επιτροπής κας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στην εκδήλωση, βεβαίως, θα παραστεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στο περιθώριο της ο Πρόεδρος θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και με άλλους ηγέτες κρατών που συμμετέχουν στη Σύνοδο».

Σημειώνεται ότι κατά την εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο υπό την αιγίδα του Υπουργείου Γεωργίας και της Γραμματείας της Ένωσης για τη Μεσόγειο, θα παρουσιαστεί από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Καδή η πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας και από τον Δρα Κώστα Παπανικολάου, Σύμβουλο του Προέδρου για την Κλιματική Αλλαγή, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα μελέτης που έγινε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Προέδρου, για τις συνέπειες της Κλιματικής Αλλαγής στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Δειτε Επισης

Τορπιλίζουν την πολυμερή οι Τούρκοι-Δεν κάθονται σε διαπραγματεύσεις χωρίς αναγνώριση του ψευδοκράτους
Ρηξικέλευθη απόφαση από το ΔΗΚΟ-Δίνει φωνή σε όλους τους πολίτες για να ψηφίζουν στο συνέδριο του κόμματος
Ευελιξία για επιστροφές μεταναστών μέσω οδηγίας αντί κανονισμού από Ε.Ε. ζήτησε ο Ιωαννίδης
Συνεδρίασαν και ζητούν λύση στο πρόβλημα με τις εξουσίες τους οι 93 αντιδήμαρχοι-Αρχίζουν συναντήσεις
Συναντήθηκε με τον Πρόεδρο ο ΥΠΕΞ του Καζακστάν-Έτοιμοι για ενίσχυση των σχέσεων μας, το μήνυμα Χριστοδουλίδη
Επικοινώνησαν Κόμπος και Ρούμπιο-Στο επίκεντρο οι σχέσεις Κύπρου και ΗΠΑ
Φθάνει στην Κύπρο ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης για συναντήσεις ενόψει Γενεύης-Βλέπει Πρόεδρο και Τατάρ
Προωθεί πρόταση «go and see» για τους Σύριους η Κομισιόν-Στόχος η αύξηση των επιστροφών
Ταυτίζει τους Τ/κ με τους Παλαιστίνιους ο Τατάρ-«Δεν θα ξεχάσουμε το παρελθόν και τη Γάζα»
Διευκρινίσεις για τη δήλωση περιουσιακών στοιχείων των ΠΕΠ εξέδωσε το Τριμελές Συμβούλιο