Καμπάνες σε μπαρ που δεν τηρούσαν τα διατάγματα-Στο Δικαστήριο άλλα δύο υποστατικά

Το τελευταίο 24ωρο (από τις 06.00 της Παρασκευής μέχρι τις 06.00 σήμερα), πραγματοποιήθηκαν παγκύπρια από την Αστυνομία 2.835 έλεγχοι, ώστε να διαπιστωθεί η τήρηση των μέτρων και η εφαρμογή των διαταγμάτων του Περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των ελέγχων προέκυψαν 23 καταγγελίες πολιτών και 8 υπεύθυνων υποστατικών.

Όσον αφορά τους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 1.030 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 6 καταγγελίες πολιτών και 2 υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 225 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 8 καταγγελίες πολιτών, στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 503 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 1 καταγγελία πολίτη και 2 υποστατικών, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 413 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες υποστατικών, στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 449 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 8 καταγγελίες πολιτών, στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 84 έλεγχοι, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 111 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία.

Από τους 2.835 ελέγχους, οι 20 αφορούσαν τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, από τους οποίους δεν προέκυψε οποιαδήποτε καταγγελία.

Απαντώντας σε ερώτηση, ο εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας είπε ότι η πλειοψηφία των καταγγελιών σε πολίτες αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας.

Αναφορικά με τα υποστατικά, στη Λευκωσία, στο ένα υποστατικό φάνηκε από έλεγχο ότι υπάλληλοι εξυπηρετούσαν χωρίς να φέρουν προστατευτική μάσκα, με αποτέλεσμα να επιβληθεί €4.000 πρόστιμο και στο άλλο υποστατικό φάνηκε από έλεγχο ότι χόρευαν οι θαμώνες και του επιβλήθηκε, επίσης, €4.000 πρόστιμο.

Στη Λάρνακα, στο ένα υποστατικό φάνηκε από έλεγχο ότι εξυπηρετούσε πελάτες σε μπαρ, με αποτέλεσμα να επιβληθεί €4.000 πρόστιμο και στο άλλο υποστατικό φάνηκε από έλεγχο ότι εξυπηρετούσε πελάτες σε μπαρ και θαμώνες χόρευαν, και του επιβλήθηκε, επίσης, €4.000 πρόστιμο.

Στην Πάφο, το ένα υποστατικό από έλεγχο φάνηκε ότι δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες, με αποτέλεσμα να επιβληθεί €750 πρόστιμο, σε δεύτερο υποστατικό, υπάλληλος ήταν χωρίς safepass και υπάλληλος χωρίς μάσκα, και του επιβλήθηκε €500 πρόστιμο.

Σε τρίτο υποστατικό στην Πάφο φάνηκε από έλεγχο, ότι υπάλληλος δεν φορούσε με ορθό τρόπο μάσκα, υπήρχε οχληρία, ήταν χωρίς άδειες και ένα τέταρτο υποστατικό φάνηκε από έλεγχο, μεταξύ άλλων, ότι είχε συνωστισμό, χόρευαν πελάτες και παράβαση ορίου κλεισίματος. Τα δύο αυτά υποστατικά θα οδηγηθούν στο δικαστήριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ζήτησε πραγματογνώμονα η πλευράς της Γερμανίδας στη δίκη για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών
Διάταγμα αναστολής εργασιών στο χώρο που έπεσαν οι κύλινδροι εξέδωσε ο ΕΟΑ Λευκωσίας
Δύσκολη η αντιπυρική περίοδος λόγω άνυδρου χειμώνα-«Οι πυρκαγιές είναι μία διαρκής και εντεινόμενη απειλή»
Πάνω από 280 αδασμολόγητες κούτες τσιγάρων εντοπίστηκαν στην οικία στη Λευκωσία-Βρέθηκαν και ναρκωτικά
Το ύστατο χαίρε στον Χαράλαμπο Ζαχαρίου-Οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία
Επιβεβαίωσε το μένος του δράστη η νεκροτομή στον Αργυρού-Δέχθηκε 19 μαχαιριές, μοιραία τα τραύματα στον θώρακα
Επέστρεψε στην εποχή του 2013 η κατάσταση με τον υπερπληθυσμό στις Φυλακές-Πρωτιά για την Κύπρο στην ΕΕ
Καίει τον βασικό ύποπτο η 47χρονη, της παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον Αργυρού-Είχαν πάει περίπατο θύμα και φερόμενος θύτης
Βαρύ πρόστιμο 44 χιλιάδων σε άνδρα που έκρυβε λαθραία τσιγάρα στην αποθήκη του (pics)
Απείλησε δύο πρόσωπα με πιστόλι που περνούσαν έξω από την οικία του