Apple crumble cheesecake
06:55 - 08 Οκτωβρίου 2021
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή, Apple crumble cheesecake.
Βάση
- 120 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο ακόμα για το βουτύρωμα
- 250 γρ. απλά μπισκότα ή μπισκότα digestive
- 30 γρ. καστανή ζάχαρη
Στρώση με μήλα
- 600 γρ. μήλα, χωρίς φλούδα, σε κομμάτια
- 40 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 /4 κ.γλ. αλεσμένη κανέλα
- 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο
- 20 γρ. χυμό λεμονιού, φρεσκοστυμμένο
Γέμιση
- 400 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε
- 220 γρ. ζάχαρη
- 1 1/2 κ.γλ. σπιτική ζάχαρη βανίλιας ή ½ κ.γλ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας
- 3 αυγά
- 1 κρόκο αυγού
- Κράμπλ
- 150 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο, κρύο, σε κομμάτια
- 10 γρ. αμύγδαλα φιλέ
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
στρογγυλή φόρμα με κούμπωμα ή ταρτιέρα 22-23 εκ. πλαστική μεμβράνη
EΚΤΕΛΕΣΗ
Βάση
Βήμα 1
Βουτυρώστε καλά τον πάτο και τα τοιχώματα μιας στογγυλής φόρμας για κέικ με κούμπωμα ή μιας ταρτιέρας (διαμέτρου 22-23 εκ.) και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. ανάλατο βούτυρο και λιώστε 2 λεπτά/100°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 3
Προσθέστε 250 γρ. μπισκότα , 30 γρ. καστανή ζάχαρη και θρυμματίστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7. Απλώστε στον πάτο της φόρμας που έχετε ετοιμάσει και πιέστε ελαφρά για να γίνει μια συμπαγής βάση. Βάλτε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στρώση με μήλα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 600 γρ. μήλα χωρίς φλούδα σε κομμάτια, 40 γρ. μαύρη ζάχαρη, 1/4 κ.γλ. κανέλα, 1 πρέζα γαρίφαλο, 20 γρ. χυμό λεμονιού και βράστε χωρίς τη μεζούρα 10 λεπτά/Varoma/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Γέμιση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 220°C.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 400 γρ. τυρί κρέμα, 200 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 220 γρ. ζάχαρη, 1 1/2 κ.γλ. ζάχαρη βανίλιας και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Προσθέστε 3 αυγά, 1 κρόκο αυγού, και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Βγάλτε τη φόρμα με τη βάση μπισκότου από το ψυγείο, απλώστε από πάνω τα ψημένα μήλα, καλύψτε ομοιόμορφα με τη γέμιση και ψήστε για 10 λεπτά (220°C). Εν τω μεταξύ, πλύνετε και στεγνώστεκαλά τον κάδο και φτιάξτε το κραμπλ.
Κράμπλ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. αλεύρι, 80 γρ. καστανή ζάχαρη, 80 γρ. βούτυρο κρύο και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Βάλτε τον κάδο με το κράμπλ στο ψυγείο μέχρι να περάσουν τα 10 λεπτά ψησίματος στο φούρνο από το προηγούμενο βήμα.
Βήμα 2
Βγάλτε τη φόρμα από το φούρνο και κατεβάστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C. Απλώστε πάνω από τη γέμιση το κραμπλ από το ψυγείο, ραντίστε με 10 γρ. αμύγδαλα φιλέ και ψήστε για ακόμα 45-50 λεπτά ή μέχρι να έχει σχεδόν πήξει η γέμιση. Αφήστε να κρυώσει για μια ώρα στο σβηστό φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
Βήμα 3
Αφού κρυώσει καλά, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες προτού σερβίρετε
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές