Η Μόσχα κατηγορεί τρεις Αμερικανούς πεζοναύτες για κλοπή και ζητά την άρση της ασυλίας τους

Η Ρωσία ζήτησε από την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα να άρει τη διπλωματική ασυλία τριών υπαλλήλων της, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για κλοπή αντικειμένων από έναν Ρώσο πολίτη, μετέδωσε το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών.

Αν οι ΗΠΑ αρνηθούν να άρουν τη διπλωματική ασυλία, οι τρεις υπάλληλοι θα πρέπει να φύγουν αμέσως από τη Μόσχα, πρόσθεσε το υπουργείο.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών διαμήνυσε ότι η πρόταση του αμερικανικού Κογκρέσου για την απέλαση 300 Ρώσων διπλωματών από τις ΗΠΑ θα οδηγήσει στο κλείσιμο αμερικανικών διπλωματικών εγκαταστάσεων στη Ρωσία, εάν εφαρμοστεί.

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές προέτρεψαν την Τρίτη τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες, αν η Μόσχα δεν δώσει περισσότερες βίζες σε Αμερικανούς διπλωμάτες στη Ρωσία.

Το Interfax, επικαλούμενο μια πηγή των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, μετέδωσε νωρίτερα ότι τρεις Αμερικανοί πολίτες, εργαζόμενοι στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα, όντας υπό την επήρεια αλκοόλ έκλεψαν ένα σακίδιο από έναν Ρώσο, στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η αστυνομία υποστηρίζει ότι πρόκειται για τρεις πεζοναύτες, ηλικίας από 21 έως 26 ετών. Η αμερικανική πρεσβεία δεν ανταποκρίθηκε σε ένα αίτημα του πρακτορείου Reutes να σχολιάσει την υπόθεση.

Δειτε Επισης

Εξελίξεις στο σκάνδαλο Αββακούμ-Διώκεται ποινικά για δύο υποθέσεις ο Μητροπολίτης Ταμασού
Τραυματίστηκε ένα άτομο μετά από βουτιά στις Θαλασσινές Σπηλιές Αγίας Νάπας-Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
Μητσοτάκης για σύγκρουση ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν-«Η Ελλάδα δεν θα συμμετάσχει σε στρατιωτική επιχείρηση»
Απαντά στο Ισραήλ η Τουρκία-«Αβάσιμες συκοφαντίες και άθλια ψέματα εναντίον της χώρας και του Προέδρου μας»
Τραμπ σε Πούτιν-«Κάνε μου μια χάρη, ασχολήσου πρώτα με τη Ρωσία, μπορείς να ανησυχήσεις αργότερα για τη Μ. Ανατολή»
CNN: Και τρίτο αμερικανικό αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή
Το Ισραήλ έπληξε την περιοχή όπου βρίσκεται υπόγειο καταφύγιο του Χαμενεΐ-
Λάβρος κατά Ερντογάν ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ-«Θράσος να μιλά για Διεθνές Δίκαιο ενώ κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο»
Θύελλα αντιδράσεων για το επίμαχο βίντεο με αστυνομικούς-«Προέχει η προστασία οικογενειών και ανήλικων παιδιών»
Ξεγέλασαν 36χρονο και του απέσπασαν 147 χιλιάδες από το ηλεκτρονικό πορτοφόλι