Μαρμελάδα μήλου

Μία γρήγορη συνταγή για μαρμελάδα μήλου.

ΥΛΙΚΑ
  • 800 γρ. μήλα, κομμένα σε κύβους
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. χυμό λεμονιού

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • βάζο με βιδωτό καπάκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 800 γρ. μήλα, 500 γρ. ζάχαρη, 40 γρ. χυμό λεμονιού και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.

Βήμα 2

Τοποθετήστε το Varoma στη θέση της μεζούρας και μαγειρέψτε 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Ελέγξτε αν έχει δέσει η μαρμελάδα (βλ. συμβουλή), μεταφέρετε σε βάζο με βιδωτό καπάκι και κλείστε το αμέσως. Αναποδογυρίστε το βαζάκι για 10 λεπτά, μετά γυρίστε  το πάλι σε όρθια θέση και αφήστε να κρυώσει. Σερβίρετε ή αποθηκεύστε σε δροσερό και ξηρό μέρος.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ

Τεστ για το "δέσιμο" της μαρμελάδας: Βάλτε ένα πιατάκι στην κατάψυξη (5-10 λεπτά). Βάλτε 1 κουταλάκι μαρμελάδα στο παγωμένο πιατάκι. Όταν η μαρμελάδα στο πιατάκι κρυώσει, πιέστε τη με το δάχτυλό σας. Αν η μαρμελάδα κάνει ζάρες, τότε είναι έτοιμη. Αν δεν κάνει ζάρες, βράστε ακόμα 2 λεπτά και ελέγξτε ξανά αν έχει δέσει

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι