Αρωματικό ρύζι

Μία συνταγή από την Πίτσα Κάτσιη.

ΥΛΙΚΑ
  • 400 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα
  • 25 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο και ένα κ.σ. επιπλέων για το σερβίρισμα
  • 2 κ.γλ. σπόρους κύμινo
  • 1 κ.γλ. κανέλα ½ κ.γλ. πιπέρι
  • 650 γρ. νερό
  • 150 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
  • 2 κ.γλ. αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
  • 1 κ.σ. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κύβο

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • καλαθάκι
  • βαθουλή πιατέλα
  • πιρούνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε το καλαθάκι πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 400 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα.

Βήμα 2

Ξεπλύνετε καλά το ρύζι μέχρι το νερό να μην είναι θολό, αφήστε στην άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 25 γρ. ελαιόλαδο, 25 γρ. βούτυρο, 2 κ.γλ. σπόρους κύμινό, 1 κ.γλ. κανέλα, ½ κ.γλ. πιπέρι και τσιγάρισε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Βάλτε στον κάδο 650 γρ. νερό, 150 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα), 2 κ.γλ. αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας), 1 κ.σ. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κύβο, το ρύζι που έχετε ξεπλύνει, ανακατέψτε με τη σπάτουλα και ρυθμίστε Βραστήρας ρυζιού, τοποθετώντας το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας πάνω στο καπάκι του κάδου.

Βήμα 5

Μεταφέρετε το ρύζι μέσα σε μια βαθουλή πιατέλα και προσθέστε (προαιρετικά) 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεψτε απαλά με ένα πιρούνι, για να αφρατέψει το ρύζι.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι