Αρωματικό ρύζι
06:30 - 05 Οκτωβρίου 2021
Μία συνταγή από την Πίτσα Κάτσιη.
- 400 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 25 γρ. βούτυρο και ένα κ.σ. επιπλέων για το σερβίρισμα
- 2 κ.γλ. σπόρους κύμινo
- 1 κ.γλ. κανέλα ½ κ.γλ. πιπέρι
- 650 γρ. νερό
- 150 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα)
- 2 κ.γλ. αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
- 1 κ.σ. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κύβο
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- καλαθάκι
- βαθουλή πιατέλα
- πιρούνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Τοποθετήστε το καλαθάκι πάνω στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 400 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα.
Βήμα 2
Ξεπλύνετε καλά το ρύζι μέχρι το νερό να μην είναι θολό, αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 25 γρ. ελαιόλαδο, 25 γρ. βούτυρο, 2 κ.γλ. σπόρους κύμινό, 1 κ.γλ. κανέλα, ½ κ.γλ. πιπέρι και τσιγάρισε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 4
Βάλτε στον κάδο 650 γρ. νερό, 150 γρ. γάλα καρύδας (κονσέρβα), 2 κ.γλ. αλάτι (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας), 1 κ.σ. σπιτικό ζωμό λαχανικών ή κύβο, το ρύζι που έχετε ξεπλύνει, ανακατέψτε με τη σπάτουλα και ρυθμίστε Βραστήρας ρυζιού, τοποθετώντας το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας πάνω στο καπάκι του κάδου.
Βήμα 5
Μεταφέρετε το ρύζι μέσα σε μια βαθουλή πιατέλα και προσθέστε (προαιρετικά) 1 κ.σ. βούτυρο και ανακατεψτε απαλά με ένα πιρούνι, για να αφρατέψει το ρύζι.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές