Συνεργασία και κοινή δήλωση για την ασφάλεια συζήτησαν Φον ντερ Λάιεν-Στόλτενμπεργκ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε η Πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο της εν εξελίξει συζήτησης για μια κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης - ΝΑΤΟ για τα θέματα ασφάλειας.

Η κ. Φον ντερ Λάιεν αναφέρθηκε στη συζήτηση που είχε με τον κ. Στόλτενμπεργκ σε ανάρτησή της στο Twitter, λίγο πριν την έναρξη του άτυπου δείπνου των 27 ηγετών των κρατών μελών στο κάστρο Brdo στη Σλοβενία, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων και η ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Καλή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Στόλτενμπεργκ για το πώς να ενισχύσουμε τη συνεργασία ΕΕ - ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων και μέσω μιας κοινής δήλωσης ΕΕ - ΝΑΤΟ» αναφέρει στην ανάρτηση η Πρόεδρος της Κομισιόν.

«Μέσω της συνεργασίας, μπορούμε καλύτερα να χειριστούμε τις απειλές και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε. Προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία μαζί σας για βελτίωση της εταιρικής σχέσης μας», προσθέτει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανάλυση BBC: Επτά συμπεράσματα για τη συμφωνία των ΗΠΑ με την Ουκρανία για τα ορυκτά-Ποιος κερδίζει τι
Άνδρας έπεσε με το αυτοκίνητό του πάνω σε παιδιά στην Ιαπωνία-Ομολόγησε πως ήθελε να σκοτώσει
Η φυλακή στην οποία κρατήθηκε η Ουκρανή δημοσιογράφος-Η υποδοχή με ξυλοδαρμούς, τα βασανιστήρια και τα «ανθρώπινα έπιπλα»
Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία στέλνουν αεροσκάφη στο Ισραήλ για τις πυρκαγιές
Πάνω από 200 συλλήψεις σε πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη (vids)
Ο Τραμπ αποκάλυψε τι συζήτησε με τον Ζελένσκι στη Ρώμη
Μεντβέντεφ για συμφωνία ορυκτών: «Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει για αμερικανική βοήθεια»
ΒΙΝΤΕΟ: Φίδι προκάλεσε μπλακ άουτ στην Ιαπωνία-Παρέλυσε δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας
Ανατροπή για το θάνατο 32χρονης στη Βρετανία μετά από πτώση με αλεξίπτωτο-Οι Αρχές καταλήγουν σε αυτοκτονία
Αποτροπιασμός για το άγριο τέλος της Ουκρανής δημοσιογράφου Βικτόρια Ρόσκινα-Γιατί οι Ρώσοι έβγαλαν μάτια, εγκέφαλο και λάρυγγα από τη σορό της