Κις με σπανάκι, φέτα και χαλλούμι
06:36 - 04 Οκτωβρίου 2021
Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή για κις με σπανάκι, φέτα και χαλλούμι
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
- 150 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 75 γρ, φυτικό βούτυρο
- 1 /2 κ.γλ. αλάτι
- 50 γρ. νερό, κρύο
Γέμιση
- 500 γρ. νερό
- 250 γρ. σπανάκι, φρέσκο, περίπου 2 δέσμες (τα φύλλα μόνο)
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. χαλλούμι, σε κομματάκια
- 200 γρ. τυρί φέτα, σε κομμάτια
- 15 γρ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1 πρέζα πιπέρι
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- φόρμα για τάρτες 26εκ
- βαρίδια για τάρτες π.χ φασόλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώστε μια φόρμα για τάρτες (26 εκ.) και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 150 γρ. αλεύρι, 75 γρ. φυτικό βούτυρο, 1 /2 κουταλάκι αλάτι, 50 γρ. νερό και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 4.
Βήμα 3
Πλαστέ τη ζύμη σε μια πλακουτσωτή μπάλα και ανοίξτε με ένα πλάστη σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Απλώστε τη ζύμη στη φόρμα για τάρτες, τρυπήσετε με ένα πιρούνι, καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί , γεμίστε με βαρίδια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (180°C) για περίπου 25 λεπτά. Αφαιρέστε τα βαρίδια με το χαρτί, αφήστε στην άκρη και μην σβήσετε τον φούρνο.
Γέμιση
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 500 γρ. νερό, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του, βάλτε μέσα 250 γρ. σπανάκι, 3 φρέσκα κρεμμυδάκια και μαγειρέψτε στον ατμό 15 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε το Varoma, πιέστε ελαφρά το σπανάκι με ένα κουτάλι να στραγγίσει καλά και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. χαλλούμι και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 6.
Βήμα 3
Πρόσθεστε το στραγγισμένο σπανάκι, 200 γρ. φέτα, 15 γρ. ελαιόλαδο, 2 αυγά, 1 πρέζα πιπέρι και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 4
Αδειάστε το μείγμα πάνω από τη μισοψημένη ζύμη και ψήστε 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο 180°C ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστή.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές