Ντολμαδάκια με κινόα, γαρίδες και σάλτσα ντομάτας

Μία εύκολη και νόστιμη συνταγή

ΥΛΙΚΑ

Ντολμαδάκια

  • 200 γρ. κληματόφυλλα, κατεψυγμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε κομμάτια
  • 1 πιπεριά κόκκινη (110 γρ.) κομμένη στα 6
  • 1 πιπεριά κίτρινη (110 γρ.) κομμένη στα 6
  • 10-15 φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 10-15 φύλλα φρέσκο μαϊντανό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα στα 4
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. κινόα
  • 300 γρ. γαρίδες κοκτείλ
  • 200 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες σε κονσέρβα
  • 70 γρ. ούζο
  • 1 κ.γλ. άνηθο
  • 1 κ.γλ. θυμάρι
  • 75 γρ. πινόλια
  • 40 γρ. χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι

Σάλτσα

  • 150 γρ. νερό
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, σε κονσέρβα
  • 70 γρ. ούζο
  • 40 γρ. χυμό λεμόνι
  • 70 γρ. πάστα ντομάτας
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 κ.γλ. πιπέρι
  • 2 κ.σ. σπιτικό ζωμό λαχανικών

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ντολμαδάκια

Βήμα 1

Βάλτε 200 γρ. κληματόφυλλα σε ένα μεγάλο μπολ, ξεπλένετε Μπροσεκτικά με ζεστό νερό, να μην σπάσουν και αφήστε στη άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 κίτρινη πιπεριά, 10-15 φύλλα δύοσμο, 10-15 φύλλα μαϊντανό και  κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 8. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και  αφήστε στη άκρη.

Βήμα 3

Βάλτε στον κάδο 100 γρ. ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια, 3 σκελίδες σκόρδο, κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5

Βήμα 4

Σοτάρετε 3 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 5

Προσθέστε 200 γρ. κινόα και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Προσθέστε 300 γρ. γαρίδες, 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, 70 γρ. ούζο, 1 κουταλάκι άνηθο, 1 κουταλάκι θυμάρι, 75 γρ. πινόλια, 40 γρ. χυμό λεμονιού, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήστε στη άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.

Βήμα 7

Γεμίστε τα κληματόφυλλα, τυλίγοντας σε μικρά ρολά, με 1 κουταλιά από τη γέμιση. Τοποθετήστε τα ντολμαδάκια στους δυο δίσκους του Varoma, περιχύστε με τα υπόλοιπα 200 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες και αφήστε στην άκρη.

Σάλτσα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο το μείγμα με τις πιπεριές που αφήσατε στην άκρη, 150 γρ. νερό, 60 γρ. ελαιόλαδο, 400 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες, 70 γρ. ούζο, 40 γρ. χυμό λεμόνι, 70 γρ. πάστα  ντομάτας, 1 κουταλάκι αλάτι, 1 κουταλάκι πιπέρι, 2 κουταλιές ζωμό λαχανικών αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.

Βήμα 2

Ραντίστε τα ντολμαδάκια στους δυο δίσκους του Varoma με 2-3 κουταλιές σάλτσα, τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και μαγειρέψτε 50-60 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Σερβίρετε τα ντολμαδάκια και περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι