Καλτσονάκια με χαμ & τυρί
05:41 - 04 Οκτωβρίου 2021
Ιδανικά για το κολατσιό στο σχολείο.
- Ζύμη
- 250 γρ. χυμό πορτοκάλι
- 120 γρ. ηλιανθέλαιο
- 500 γρ. αλεύρι ζαχαροπλαστικής
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Γέμιση
- 250 γρ. τυρί ένταμ σε φέτες, σε κομμάτια
- 250 γρ. χαμ, σε φέτες ή κομμάτια
Συναρμολόγηση και ψήσιμο
λίγο γάλα για άλειμμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- πετσέτα κουζίνας
- ταψιά φούρνου
- αντικολλητικό χαρτί
- πινέλο ζαχαροπλαστκής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. χυμό πορτοκάλι, 120 γρ. ηλιανθέλαιο, 500 γρ. αλεύρι, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.
Βήμα 2
Στη συνέχεια, ζυμώστε 1 λεπτό/ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, καλύψτε με μια πετσέτα και αφήστε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάστε τη γέμιση.
Γέμιση
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. τυρί ένταμ και αλέστε 7 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. χαμ σε φέτες ή κομμάτια και κόψτε 2 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4.5. Μεταφέρετε στο μπολ με το αλεσμένο τυρί, ανακατέψτε και αφήστε τη γέμιση στην άκρη.
Συναρμολόγηση και ψήσιμο
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Καλύψτε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Μοιράστε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ορθογώνιο φύλλο 40 x 20 εκ. Βάλτε 4 κουταλιές γέμισης σε τακτά διαστήματα 4-5 εκ. κατά μήκος του φύλλου που ανοίξατε και αλείψτε τη ζύμη με λίγο νερό με τα δάχτυλα γύρω από τη γέμιση. Γυρίστε το άδειο κομμάτι φύλλου να καλύψει τη γέμιση, πιέστε με τα δάχτυλα γύρω από τη γέμιση να κλείσει το φύλλο και κόψτε μισοφέγγαρα με κουπ πατ διαμέτρου 8 εκ. Πιέστε τις άκρες με ένα πηρούνι και τοποθετήστε στα ταψιά που έχετε ετοιμάσει. Μαζέψτε τη ζύμη που περίσσεψε και επαναλάβετε μέχρι να τελειώσουν όλη η ζύμη και η γέμιση.
Βήμα 3
Με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής, αλείψτε τα καλτσονάκια με λίγο γάλα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο (180°C) για περίπου 30 λεπτά. Μεταφέρετε σε σχάρα να κρυώσουν ή σερβίρετε ζεστά
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές