Ατομικά γαλακτομπούρεκα
06:53 - 04 Οκτωβρίου 2021
Νόστιμο σιροπιαστό γλυκό. Μία συνταγή από την Μαρίνα Παντελίδου.
ΥΛΙΚΑ
Ατομικά γαλακτομπούρεκα
- 30γρ χαλεπιανά
Ατομικά γαλακτομπούρεκα - Σιρόπι
- 400γρ ζάχαρη
- 300γρ νερό
- 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας
- 5γρ φλούδα λεμονιού
Ατομικά γαλακτομπουρέκα - Κρέμα
- 10γρ φλούδα λεμονιού
- 180γρ ζάχαρη
- 1100γρ γάλα
- 160γρ σιμιγδάλι
- 30γρ corn-flour
- 4 αυγά
- 100γρ φρέσκα κρέμα
- 30γρ βούτυρο ανάλατο
Ατομικά γαλακτομπούρεκα - Συναρμολόγηση
- 80γρ βούτυρο ανάλατο
- 40γρ βούτυρο γάλακτος
- 300γρ φύλλα του μπακλαβά από ζαχαροπλαστείο
- 80γρ νερό (8 κουταλιές)
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- δοχείο για το σιρόπι
- δοχείο για την κρέμα
- 2 ταψια για cup cakes - 24 θήκες
- πινέλο ζαχαροπλαστικής
- κουτάλι
- φούρνος
- πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ατομικά γαλακτομπούρεκα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 30γρ χαλεπιανά και αλέστε 4 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6. Αδειάστε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
Ατομικά γαλακτομπούρεκα - Σιρόπι
Βήμα 1
Βάζετε στον κάδο 400γρ ζάχαρη, 300γρ νερό, 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλιας , 5γρ. φλούδα λεμονιού και ρυθμίστε 14 λεπτά, 115°C, ταχύτητα 1. Αδειάστε σε ένα δοχείο και αφήστε στην άκρη να κρυώσει. Πλένετε και στεγνώνετε τον κάδο.
Ατομικά γαλακτομπούρεκα - Κρέμα
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 10γρ φλούδα λεμονιού, 180γρ ζάχαρη και αλέστε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Προσθέστε 1100γρ γάλα, 160γρ σιμιγδάλι, 30γρ corn-flour, 4 αυγά και ρυθμίστε 11 λεπτά, 95°C, ταχύτητα 4.
Βήμα 3
Αφού πήξει η κρέμα προσθέστε 100γρ φρέσκα κρέμα, 30γρ βούτυρο ανάλατο και αναμίξτε 12 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6. Αδειάστε την κρέμα σε ένα δοχείο και αφήστε να κρυώσει λίγο.
Ατομικά γαλακτομπούρεκα - Συναρμολόγηση
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 80γρ βούτυρο ανάλατο, 40γρ βούτυρο γάλακτος και ρυθμίστε 2 λεπτά, 60°C, ταχύτητα 2. Αδειάστε σε ένα δοχείο.
Βήμα 2
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-185°C.
Βήμα 3
Βουτυρώστε 24 θήκες για cup cakes και αφήστε στην άκρη. Πάρτε τα φύλλα κόψτε τα στη μέση. Κάθε φύλλο διπλώστε το και τοποθετείστε το στη μεταλλική θήκη του cup cake. Βουτυρώστε το με ένα πινέλο ζαχαροπλαστικής και γεμίστε το με κρέμα, περίπου μία μεγάλη κουταλιά. Κλείστε από πάνω το φύλλο που περίσσεψε και βουτυρώστε ελαφρά. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για τα 24 ατομικά γαλακτομπούρεκα.
Βήμα 4
Ραντίστε τα με 3-4 κουταλιές νερό το κάθε ταψί και ψήστε για 25-30 λεπτά, 180°C ή μέχρι να ροδίσουν καλά.
Βήμα 5
Αφαιρείτε από το φούρνο, ρίξτε από πάνω σε ένα 1 1 /2 κουταλιά κρύο σιρόπι. Αφήνετε για 10-15 λεπτά να απορροφήσουν το σιρόπι και σερβίρετε σε μια πιατέλα ρίχνοντας από πάνω τα αλεσμένα χαλεπιανά.
Συμβουλές
Είναι πιο νόστιμο να σερβιριστεί χλιαρό.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές