Ταϊλανδέζικη σούπα με κολοκύθα και κόκκινη πάστα κάρυ

Γευστικές πινελιές από τη μακρινή Ταϊλάνδη.

ΥΛΙΚΑ

  • 40 γρ. κόκκινες φακές
  • 80 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 50 γρ. Ταϊλανδέζικη κόκκινη πάστα κάρυ
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. κόκκινη κολοκύθα, σε κομμάτια
  • 3 εκ.
  • 100 γρ. γάλα καρύδας
  • 2 κ.γλ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
  • 650 γρ. νερό
  • 30 γρ. ξινή κρέμα (sour cream), για το γαρνίρισμα (προαιρετικό) λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα, για το γαρνίρισμα
  • 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • σουπιέρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 40 γρ. κόκκινες φακές και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Βάλτε στον κάδο 80 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, 50 γρ. Ταϊλανδέζικη κόκκινη πάστα κάρυ, 50 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.

Βήμα 3

Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 4

Προσθέστε 500 γρ. κόκκινη κολοκύθα σε κομμάτια 2-3 εκ. και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.

Βήμα 5

Προσθέστε 100 γρ. γάλα καρύδας, 2 κουταλάκια πάστα ζωμού λαχανικών, τις αλεσμένες κόκκινες φακές που έχετε αφήσει στην άκρη, 650 γρ. νερό και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C /ταχύτητα 1.

Βήμα 6

Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα. Μεταφέρετε σε σουπιέρα.

Βήμα 7

Γαρνίρετε με 30 γρ. ξινή κρέμα, λίγα φύλλα ψιλοκομμένο βασιλικό και 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι προτού σερβίρετε ζεστή

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι