Ταϊλανδέζικη σούπα με κολοκύθα και κόκκινη πάστα κάρυ
06:30 - 30 Οκτωβρίου 2021
Γευστικές πινελιές από τη μακρινή Ταϊλάνδη.
ΥΛΙΚΑ
- 40 γρ. κόκκινες φακές
- 80 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. Ταϊλανδέζικη κόκκινη πάστα κάρυ
- 50 γρ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. κόκκινη κολοκύθα, σε κομμάτια
- 3 εκ.
- 100 γρ. γάλα καρύδας
- 2 κ.γλ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
- 650 γρ. νερό
- 30 γρ. ξινή κρέμα (sour cream), για το γαρνίρισμα (προαιρετικό) λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένα, για το γαρνίρισμα
- 1 κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο, για το γαρνίρισμα
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- σουπιέρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 40 γρ. κόκκινες φακές και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 10. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 80 γρ. κρεμμύδι κομμένο στη μέση, 1 σκελίδα σκόρδο, 50 γρ. Ταϊλανδέζικη κόκκινη πάστα κάρυ, 50 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 3
Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 4
Προσθέστε 500 γρ. κόκκινη κολοκύθα σε κομμάτια 2-3 εκ. και κόψτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
Βήμα 5
Προσθέστε 100 γρ. γάλα καρύδας, 2 κουταλάκια πάστα ζωμού λαχανικών, τις αλεσμένες κόκκινες φακές που έχετε αφήσει στην άκρη, 650 γρ. νερό και μαγειρέψτε 15 λεπτά/100°C /ταχύτητα 1.
Βήμα 6
Στη συνέχεια, πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 5-10 αυξάνοντας σταδιακά την ταχύτητα. Μεταφέρετε σε σουπιέρα.
Βήμα 7
Γαρνίρετε με 30 γρ. ξινή κρέμα, λίγα φύλλα ψιλοκομμένο βασιλικό και 1 ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι προτού σερβίρετε ζεστή
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές