Και έκτη σύλληψη για την υπόθεση του Αζέρου-Πρόβλημα με τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα

Νέες εξελίξεις προέκυψαν στην υπόθεση του Αζέρου, που φέρεται να ήρθε στην Κύπρο για να εκτελέσει σχέδιo δολοφονίας ξένου επιχειρηματία, ο οποίος εδρεύει στη Λευκωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Φέρνει τα πάνω κάτω η απόφαση για τηλεπικοινωνιακά-Εμπλοκή στην υπόθεση Αζέρου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, χθες προέκυψε η σύλληψη 21χρονου αλλοδαπού, εναντίον του οποίου οι Αρχές έχουν στοιχεία ότι εμπλέκεται στην υπόθεση.

Ο ύποπτος, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος κράτησης.

Για την υπόθεση βρίσκεται υπό κράτηση ο 38χρονος Αζέρος, καθώς επίσης ένας 27χρονος, ένας 25χρονος, ένας 32χρονος, καθώς επίσης και άλλο ένα πρόσωπο, όλοι από το Πακιστάν, οι οποίοι εργάζονταν ως διανομείς φαγητού.

Σημειώνεται ότι ο Αζέρος μπορεί να συνελήφθη στη Λευκωσία, μετά από επιχείρηση του αντιτρομοκρατικού ουλαμού και στην κατοχή του εντοπίστηκε πιστόλι, ωστόσο οι άλλες τέσσερις συλλήψεις προέκυψαν από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα.

Η κατακράτηση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε την Τετάρτη το Ανώτατο Δικαστήριο, είναι παράνομη, με νομικούς κύκλους να σημειώνουν ότι μπορεί να προκύψει ζήτημα και τα εντάλματα σύλληψης να μην έχουν νομική ισχύ, ενώπιον Δικαστηρίου. 

Ως εκ τούτου, οι Αρχές καλούνται να βρουν την άκρη του νήματος χωρίς τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, πράγμα το οποίο θεωρείται πολύ δύσκολο, λαμβάνοντας υπόψη πως ο 38χρονο Αζέρος, αρνείται τα περί σχεδιαζόμενων δολοφονιών. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δύο νέες συλλήψεις για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες-Μίλησαν τα τηλέφωνα

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ο Αζέρος ήρθε για να εκτελέσει συμβόλαια θανάτου σε βάρος Ισραηλινών.

Οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με ξένες υπηρεσίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Eξελίξεις στην υπόθεση του Αζέρου και τα συμβόλαια θανάτου-Συνελήφθη 27χρονος

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λίμνης της Πόλης Χρυσοχούς
Υπό οκταήμερη κράτηση ο 31χρονος για τα 120 κιλά ναρκωτικών-Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα που εμπλέκονται
Πωλούσαν απαγορευμένες ουσίες σε κατάστημα στη Λευκωσία και εντοπίστηκαν κατά τον έλεγχο
Καταγγελίες Δημάρχου Ακάμα-«Επαναλαμβανόμενες και καθόλου τυχαίες οι πυρκαγιές»
Εξαφανίστηκε από το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτη 18χρονος (pic)
Παραπέμφθηκαν σε δίκη για εμπορία προσώπων οι τρεις συλληφθέντες-Τους άφησαν ελεύθερους
Χάθηκαν τα ίχνη του 30χρονου Βασίλη από τη Λευκωσία (pic)
Έκκληση της Αστυνομίας προς τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί στους δρόμους
Πιάστηκε να οδηγεί με ταχύτητα 195 χιλιομέτρων στον αυτοκινητόδρομο δεκαοκτάχρονος
Οδηγός και ένα παιδί εγκλωβίστηκαν σε όχημα μετά από τροχαίο-Επενέβη η Πυροσβεστική