Μαθητές, τσολιάδες και σώματα ασφαλείας τίμησαν την 28η Οκτωβρίου (pics)

Mε κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, όταν οι Έλληνες είπαν το ηχηρό «ΌΧΙ» στους Ιταλούς και συντάχθηκαν με τις συμμαχικές δυνάμεις, ώστε να αναχαιτίσουν την προέλαση του γερμανοϊταλικού άξονα, ο οποίος ήθελε να κατακτήσει τον κόσμο.

Η Κύπρος, τότε προσέφερε στην Ελλάδα στρατιώτες, για να πολεμήσουν δίπλα στους Έλληνες, με πολλούς από αυτούς να χάνουν τη ζωή τους. Ογδόντα ένα χρόνια μετά, η Κύπρος τιμά τους ήρωες της, αλλά και τους Ελλαδίτες ήρωες, που έπεσαν μαχόμενοι, για να ζήσουν οι επόμενες γενιές ελεύθερες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Στρατιώτες παρέλασαν τραγουδώντας το «χώμα που περπάτησα»

Για τους εορτασμούς της 28ης Οκτωβρίου, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκε μαθητική παρέλαση μπροστά από την Πρεσβεία της Ελλάδας, την οποία παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, συνοδευόμενος από τον ΥΠΠΑΝ, Πρόδρομο Προδρόμου, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και ο Έλληνας Πρέσβης Ιωάννης Παπαμελετίου.

Στην παρέλαση συμμετείχαν παιδιά όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, κάποια από τα οποία κρατούσαν πλακάτ με όλα τα κατεχόμενα χωριά, ενώ άλλα κρατούσαν τη σημαία των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Σημειώνεται ότι η παρέλαση πραγματοποιείται για πρώτη φορά, έπειτα από δύο χρόνια, αφού πέρυσι ακυρώθηκε λόγω κορωνοϊού και το 2019 λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών που επικράτησαν την συγκεκριμένη ημέρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Κατηγορεί Τραμπ για απειλές και σιγοντάρισμα Νετανιάχου η Χαμάς
To email που καίει Τριαντόπουλο για μπάζωμα στα Τέμπη-Πώς απαντά το Μαξίμου
Εμπρησμός πίσω από τη φωτιά σε όχημα 26χρονου στη Λάρνακα-Έρευνες σε κλειστά κυκλώματα
Η ιστορία του βαρόνου που εκδόθηκε στις ΗΠΑ 40 χρόνια μετά τη φριχτή δολοφονία πράκτορα της DEA
Αναμένει αύξηση της τουριστικής κίνησης ο Δήμος Παραλιμνίου-Εκτιμήσεις για άνοδο 6%
Κλείδωσε στην παγωνιά την έγκυο σύντροφό του επειδή δεν έκανε έκτρωση κτηνοτρόφος στην Ελλάδα
Ξέσπασε πυρκαγιά σε σκυβαλοφόρο μετά την αποκομιδή απορριμμάτων-Συστάσεις δήμου Λευκωσίας
Χωρίς τέλος το θρίλερ του θανάτου του Βασίλη Καλογήρου-Eξετάζει όχημα η ΕΛ.ΑΣ.
Επιχείρηση συσπείρωσης δυνάμεων από την ελληνική κυβέρνηση-Καμπανάκι οι δημοσκοπήσεις
Καραμπόλα οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού, ένας τραυματίας-Παρέλυσε η τροχαία κίνηση