Ενώπιον ΠΔΣ και Εισαγγελέα ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες δικηγόρων για ξέπλυμα

Έρευνα σε δύο δικηγορικά γραφεία στα οποία γίνεται αναφορά στα Pandora Papers, βρίσκεται σε εξέλιξη από ομάδα του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, μετά και τη δημοσιοποίηση της έρευνας της Διεθνούς Κοινοπραξίας Ερευνητών Δημοσιογράφων (ICIJ), σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου (ΠΔΣ), Χρήστο Κληρίδη.

Η έρευνα αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων και σε περίπτωση που προκύπτουν ποινικά αδικήματα, αυτή θα διαβιβαστεί στη Νομική Υπηρεσία, ανέφερε ο κ. Κληρίδης ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών.

Ο κ. Κληρίδης είπε ακόμα ότι ενδεχομένως να υπάρχει στη Νομική Υπηρεσία φάκελος που να αφορά το πρόσωπο το οποίο φέρεται, σύμφωνα με τα Pandora Papers, να συνδέεται με τη «Ν. Αναστασιάδης ΔΕΠΕ», καθώς, όπως εξήγησε, είχαν γίνει καταγγελίες για το πρόσωπο αυτό στον πρώην Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ότι «χρησιμοποίησε την Κύπρο για να φυγαδεύσει 115 εκ. δολάρια» και άρα υπάρχει ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από μέρους του και όσων συνεργάστηκαν μαζί του.

Η Επιτροπή Θεσμών διέκοψε τη συζήτηση του θέματος, η οποία θα συνεχιστεί σε νέα συνεδρία.

Σήμερα ενώπιον της Επιτροπής παρέστησαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, του Τμήματος Φορολογίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, της Αστυνομίας Κύπρου, της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ), του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Τμήματος Έφορου Εταιρειών και Διανοητικής Ιδιοκτησίας, της Νομικής Υπηρεσίας  της Δημοκρατίας, της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ξέφυγε από την αρχή η συζήτηση για τα Pandora-Στο επίκεντρο τεχνοκράτες και ΠτΔ

Δειτε Επισης

Ντοκουμέντα από τις συναντήσεις αρχηγού με μέλη κυκλώματος στο ΕΦΚΑ-Κρύβονταν με «ghost phone»
Έτσι λειτουργεί η εφαρμογή SafeCy-Σε ελάχιστα λεπτά ενημερώνει για τα πλησιέστερα καταφύγια (pics)
Έστειλε μηνύματα ενότητας ενόψει των βουλευτικών ο Πρόεδρος-«Να συμπεριφερόμαστε νούσιμα»
Το Ιράν απειλεί να χτυπήσει πλοία και βάσεις των ΗΠΑ, Βρετανίας και Γαλλίας αν βοηθήσουν το Ισραήλ
Ακυρώθηκαν πάνω από δέκα πτήσεις προς και από τη Λάρνακα λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Διαχώρισε τη θέση του από Αστυνομία ο ΠτΔ για κλήτευση δημοσιογράφων-«Δεν εμπλεκόμαστε, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι εκπομπές αν ήθελαν»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΚΔ δεν εμπλέκεται στον πόλεμο, έγινε βολιδοσκόπηση από χώρες για παροχή βοήθειας για εκκενώσεις
Ορατοί και από τα κατεχόμενα οι πύραυλοι του Ιράν-Συστήνει ηρεμία ο Τατάρ
Άθικτο το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν-Η εκτίμηση των NY Times σε περίπτωση επίσπευσης εμπλουτισμού ουρανίου
ΒΒC: Στόχος του Ισραήλ η ανατροπή του καθεστώτος στην Τεχεράνη-Γιατί είναι ριψοκίνδυνη ζαριά