Νεκρά τέσσερα παιδιά από τη βύθιση της βάρκας ανοιχτά της Χίου

Τραγικός ο επίλογος στο ναυάγιο στα ανοιχτά της Χίου, στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων, καθώς σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε ο Νότης Μηταράκης μέσω Twitter, τέσσερα παιδιά έχασαν τη ζωή τους, ηλικίας από 3 ως 14 ετών.

Παράλληλα, ένα άτομο εξακολουθεί να αγνοείται και συνεχίζονται οι έρευνες με πλωτά και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του., ενώ 22 έχουν διασωθεί. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως η βάρκα βυθίστηκε, ενώ οι μετανάστες προσπαθούσαν να διασχίσουν το στενό Χίου – Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα της εκμετάλλευσης μεταναστών από εγκληματικές συμμορίες στο Αιγαίο - αδίστακτοι λαθρέμποροι θέτουν σε κίνδυνο ζωές σε βαριά φορτωμένες λέμβους μη αξιόπλοες λέμβους στα ανοιχτά της Χίου. Παρά τις προσπάθειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής, 4 παιδιά - όλα μεταξύ 3 και 14 ετών - επιβεβαιώθηκαν νεκρά, ένα άτομο αγνοείται, 22 διασώθηκαν και νοσηλεύονται. Οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα για να αποτρέψουν την εκμετάλλευση από εγκληματικές συμμορίες. Αυτές οι διελεύσεις δεν πρέπει ποτέ να επιτρέπονται» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Νότης Μηταράκης.

Σύμφωνα με το Politischios, η λέμβος που τους μετέφερε, έγινε αντιληπτή στις 08:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 08:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

Όπως ανέφεραν οι επιβαίνοντες, που πρώτα επικοινώνησαν με το 112, στην λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO, καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία
Στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 37χρονου που βίασε 16χρονη με νοητική υστέρηση στην Πάτρα
Θρίλερ στο Ελληνικό με τρεις θανάτους στην ίδια οικογένεια-Κοινός παρονομαστής η παρουσία οικιακής βοηθού
Τραγωδία στην Άνδρο-Οδηγός σκοτώθηκε πέφτοντας με το αυτοκίνητό της στη θάλασσα
Aποκαλύψεις για τον βιασμό της 16χρονης από τον 38χρονο στην Πάτρα-Της πρόσφερε ένα φόρεμα ως «δόλωμα»
Παπάς στην Δράμα ήταν πληροφοριοδότης οργανωμένης συμμορίας κακοποιών
Ισόβια στον 34χρονο που σκότωσε τη σύζυγό του μπροστά στο παιδί τους στην Πρέβεζα και από το Εφετείο