Κατήγγειλε τον ΟΑΥ στον Εισαγγελέα ο Οδυσσέας και λίγο μετά… ήρθαν τα στοιχεία

Κατήγγειλε τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, μέσω επιστολής στον Γενικό Εισαγγελέα ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, με αφορμή την μη έγκαιρη αποστολή της σύμβασης που υπέγραψε ο ΟΑΥ, με το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο στη Λεμεσό. Λίγο αργότερα, όπως αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία, έλαβε τα στοιχεία που ζήτησε, ωστόσο η ημερομηνία που αναγραφόταν ήταν της προηγούμενης ημέρας.

Η επιστολή στάλθηκε την Παρασκευή προς το Γιώργο Σαββίδη και κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων στον υπουργό Υγείας. Όπως αναφέρει ο Γενικός Ελεγκτής, με αίτημά της η υπηρεσία του, ζήτησε έξι φορές από τον ΟΑΥ, την εν λόγω σύμβαση ωστόσο δεν απεστάλη από τον οργανισμό.

Ο Γενικός Ελεγκτής έκανε λόγο για παρακώλυση του έργου της υπηρεσίας, και ζητούσε από το Γενικό Εισαγγελέα, να λειτουργήσει με βάση τις συνταγματικές του εξουσίες, προκειμένου η να μπορέσει να πραγματοποιήσει τον έλεγχο η υπηρεσία του.

Απέστειλε μάλιστα αντίγραφο της δικής του επιστολής για το θέμα προς τον ΟΑΥ, με ημερομηνία 6 Οκτωβρίου 2021, χωρίς ωστόσο να λάβει απάντηση. 

  

Έστειλε στοιχεία με άλλη ημερομηνία ο ΟΑΥ

Όπως ανέφερε στον REPORTER o Μάριος Πετρίδης, Λειτουργός Ελέγχου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, η επιστολή προς το Γενικό Εισαγγελέα στάληκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Γενικό Εισαγγελέα, με κοινοποίηση, μεταξύ άλλων και τον ΟΑΥ.

«Τη στείλαμε 12:45 στον Γενικό Εισαγγελέα. Έξι μήνες δεν μας απάντησαν και μας απάντησαν την ίδια ημέρα που πήγε η επιστολή στον Εισαγγελέα. Στις 14:00, δηλαδή μία ώρα και 15 λεπτά μετά, ο κλητήρας του ΟΑΥ, ήρθε στην Ελεγκτική Υπηρεσία και μας έδωσε επιστολή, ημερομηνίας τάχα 21/10/21. Λέμε τάχα, επειδή σε εκείνη την επιστολή υπήρχε κοινοποίηση στο Γενικό Εισαγγελέα. Διερωτόμαστε γιατί υπήρχε κοινοποίηση στο Γ. Εισαγγελέα».

Όπως είπε ο κ. Πετρίδης, θα ελεγχθεί η σύβαση και μέχρι αρχές του επόμενου χρόνου θα είναι έτοιμη η έκθεση για ολόκληρο τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, για τον οποίο προκαταρκτικά βρέθηκαν κάποια ευρήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιστρέφει στην Κύπρο η Ολγκίν-Βλέπει ΠτΔ και Τατάρ σε χωριστές συναντήσεις την Τετάρτη
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Καμία πρόοδος στις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς-Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από τη Ράφα
Χειροπέδες σε άλλους δύο για το «Δημητρούι»-Ο ένας κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών
Ψάχνουν τα αίτια της τραγωδίας ανήμερα του Πάσχα-Έφυγαν με διαφορά τρία χρόνια μάνα και γιος
Με νομοσχέδιο εντάσσει τη «Γαλάζια Πατρίδα» στα σχολεία ο Ερντογάν-Αντιδρά η αντιπολίτευση
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Μαύρο Πάσχα, νεκρός ο 30χρονος Ευτύχιος-Μετωπική σύγκρουση της μοτοσικλέτας του με όχημα
Η μάχη της πρωτιάς και οι διαφορετικές αφετηρίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ
Η αναβίωση των Προεδρικών, το σπάνιο φαινόμενο της Πόλης και οι ιδιαιτερότητες των εκλογών ΤΑ στην Πάφο