Ερντογάν: Αποδεχόμαστε τη δήλωση ορισμένων πρεσβειών

Αποδεχόμαστε τη δήλωση που έγινε από τις πρεσβείες ορισμένων χωρών, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι με αυτή τη δήλωση εξαλείφεται η συκοφαντία κατά της δικαιοσύνης και της Τουρκίας.

“Είναι πρωταρχικό καθήκον μου να δώσω την απαραίτητη απάντηση”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, ενώ υποστήριξε ότι πρόθεσή του δεν ήταν ποτέ να προκαλέσει κρίση. 

Σε δήλωσή του έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι “όσοι κατάφεραν να χειραγωγήσουν τη χώρα μας στο παρελθόν για μεγάλο χρονικό διάστημα, πανικοβλήθηκαν όταν η Τουρκία άρχισε να επιδεικνύει τη δική της στάση”, προσθέτοντας ότι “πίσω από τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και διπλωματικές επιθέσεις κρύβεται η ασέβεια που προκαλεί αυτός ο πανικός”.

“Όσοι στραφούν στις παλιές τους συνήθειες θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει όσο δεν παραδέχονται το λάθος τους. Γι' αυτό αποδεχόμαστε τη δήλωση από τις πρεσβείες ορισμένων χωρών. Στο ίδιο πλαίσιο θεωρούμε την χωρίς όρια και ατυχή δήλωση που έκαναν οι πρεσβείες ορισμένων χωρών, η οποία στόχευε άμεσα τη δικαιοσύνη και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Αυτή η στάση είναι μεγάλη προσβολή για το δικαστικό μας σώμα, τους εισαγγελείς και δικηγόρους μας", σημείωσε.

"Σύμφωνα με το άρθρο 138 του Συντάγματος μας, η τουρκική δικαιοσύνη δεν λαμβάνει οδηγίες από κανέναν και δεν υπάγεται στις εντολές κανενός”, ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν “ενώ υπάρχει τόση καταπίεση και αδικία στον κόσμο, κανείς δεν μπορεί να μας πει ότι οι στόχοι όσων μιλούν για την Τουρκία είναι τα δικαιώματα και το δίκαιο”.

“Ως Πρόεδρος, είναι πρωταρχικό καθήκον μου να δώσω την απαραίτητη απάντηση για λογαριασμό της ανεξάρτητης και αμερόληπτης δικαιοσύνης μας. Πρόθεσή μας δεν είναι ποτέ να προκαλέσουμε κρίση αλλά να να προστατεύσουμε την τιμή, τα συμφέροντα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Σήμερα, με νέα δήλωση των ιδίων Πρέσβεων, εξαλείφεται η συκοφαντία κατά της δικαιοσύνης και της χώρας μας. Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Συμφωνίας της Βιέννης, υπάρχει δέσμευση να μην επεμβαίνουν στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας μας. Πιστεύουμε ότι αυτοί οι πρεσβευτές θα είναι πιο προσεκτικοί. Σε αυτή τη διαδικασία είδαμε μαζί ποιοι στάθηκαν στο πλευρό της χώρας και του έθνους και ποιοι πήραν στα χέρια τους το σπαθί”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Έμμεσες απειλές Τραμπ-Οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για τη συμπλοκή με μαχαίρια και λοστούς στην Πάφο
Έγκριση από Ευρωβουλή δίωξης αληθοφανών βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ διαψεύδουν το Ισραήλ-«Το Ιράν ήθελε τρία χρόνια να φτιάξει πυρηνικό όπλο»
Ο πλανήτης φλέγεται και η Αστυνομία εξευτελίζεται-Όταν σε περιφρονούν τα ίδια σου τα μέλη, τότε υπάρχει πρόβλημα
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο
Το γιγαντιαίο μπλακάουτ της 28ης Απριλίου στην Ισπανία οφείλεται σε ένα φαινόμενο υπερτάσεων
Nομοθετική πρόταση από Κομισιόν για σταδιακή κατάργηση ρωσικών ορυκτών καυσίμων