Θρίλερ στην Μεσόγειο-Κινδυνεύουν να πνιγούν 128 άνθρωποι

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, εκατόν είκοσι οκτώ μετανάστες και πρόσφυγες που επιβαίνουν σε δυο πλεούμενα, κινδυνεύουν να πνιγούν στην κεντρική Μεσόγειο. Στο πρώτο πλεούμενο, το οποίο έχει σε μεγάλο βαθμό βυθιστεί, βρίσκονται εξήντα άνθρωποι, ενώ στο δεύτερο οι επιβαίνοντες είναι εξήντα οκτώ.

Ανάμεσά τους, σύμφωνα με την τηλεφωνική γραμμή έκτακτης ανάγκης Alarm Phone, βρίσκονται πολλά παιδιά που ξεκίνησαν το ταξίδι προς την Ευρώπη, με τους γονείς τους, από τις ακτές της Λιβύης. Όπως γράφει η εφημερίδα La Repubblica, επικρατεί θαλασσοταραχή και στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Τις τελευταίες είκοσι τέσσερις ώρες, παράλληλα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα πραγματοποίησαν τέσσερις επιχειρήσεις διάσωσης, νότια της Σικελίας. Χθες, τέλος, στο λιμάνι του Ποτσάλο, πάντα στη Σικελία, αποβιβάσθηκαν τετρακόσιοι έξι μετανάστες και πρόσφυγες προερχόμενοι, κυρίως, από την υποσαχάρια Αφρική, τη Συρία και τη Λιβύη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πού είναι ο Χαμενεΐ;-Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν μετακινείται από καταφύγιο σε καταφύγιο
Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Τι σημαίνει η «αλλαγή καθεστώτος» που θέλει ο Νετανιάχου στο Ιράν
Έμμεσες απειλές Τραμπ-Οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»
Αυτούς καταζητεί η Αστυνομία για τη συμπλοκή με μαχαίρια και λοστούς στην Πάφο
Έγκριση από Ευρωβουλή δίωξης αληθοφανών βίντεο σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών
Κοινή δήλωση από τη «βουλή» για το ιδιοκτησιακό δικαίωμα ζήτησε ο Τατάρ-Θέλει να καλύψουν την επιπολαιότητά του
Αξιωματούχοι στις ΗΠΑ διαψεύδουν το Ισραήλ-«Το Ιράν ήθελε τρία χρόνια να φτιάξει πυρηνικό όπλο»
Ο πλανήτης φλέγεται και η Αστυνομία εξευτελίζεται-Όταν σε περιφρονούν τα ίδια σου τα μέλη, τότε υπάρχει πρόβλημα
Τελεσίγραφο Βουλής στην Κυβέρνηση για θεσμικό πλαίσιο για τα παιδιά που νοσούν μέχρι τον Σεπτέμβριο