Βοδινό κρασάτο
06:50 - 22 Οκτωβρίου 2021
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή. Βοδινό κρασάτo.
ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. βοδινό, σε κύβους 4 εκ.
- 50 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. ώριμες, φρέσκες ντομάτες, κομμένες στα 4
- 100-120 γρ. κόκκινη πιπεριά, σε κομμάτια (1 πιπεριά)
- 120 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 4
- 70 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάστα ντομάτας
- 120 γρ. λευκό κρασί
- 200 γρ. καρότα, σε ροδέλες
- 1 κ.σ. σπιτική πάστα ζωμού λαχανικών
- 4-5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι (μόνο τα φύλλα) ή 1 καλά γεμάτο κ.γλ.
- αποξηραμμένο θυμάρι
- 40 γρ. ελιές μαύρες, ψιλοκομμένες
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε ένα μπολ στο καπάκι του κάδου και ζυγίστε μέσα 600 γρ. βοδινό σε κύβους 4 εκ. και 50 γρ. αλεύρι. Ανακατέψτε καλά να αλευρώσει παντού το βοδινό και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 300 γρ. ώριμες ντομάτες κομμένες στα 4, 100-120 γρ. κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια και πολτοποιήστε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. κρεμμύδι κομμένο στα 4, 70 γρ. ελαιόλαδο και κόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Στη συνέχεια, σοτάρετε 5 λεπτά/120°C/ταχύτητα 1.
Βήμα 5
Προσθέστε το αλευρωμένο βοδινό που έχετε αφήσει στην άκρη και σοτάρετε 8 λεπτά/120°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1.
Βήμα 6
Προσθέστε τις πολτοποιημένες ντομάτες που έχετε αφήσει στην άκρη, 1 κουταλιά πάστα ντομάτας, 120 γρ. λευκό κρασί, 200 γρ. καρότα σε ροδέλες, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών και μαγειρέψτε 30 λεπτά/100°C/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλια
Βήμα 7
Προσθέστε τα φύλλα από 4-5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή 1 καλά γεμάτο κουταλάκι αποξηραμένο θυμάρι, 40 γρ. μαύρες ελιές ψιλοκομμένες και μαγειρέψτε 10 λεπτά/100°C/ αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
Βήμα 8
Μεταφέρετε σε μια βαθουλή πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρετε ζεστό.
Συμβουλές
Σερβίρετε με ρύζι και σαλάτα
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές