Το διάταγμα που βάζει μπλόκο στις εκλογές της ΕΔΕΚ-Προειδοποιεί για συλλήψεις

Κορυφώνεται ο πόλεμος στην ΕΔΕΚ με το ένα μέτωπο να διαδέχεται το άλλο και λίγες μέρες πριν το Συνέδριο και τις εκλογές μετά από προσφυγή το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εξέδωσε διάταγμα με το οποίο διατάσσει την αναστολή των δύο διαδικασιών.  

 Στο Δικαστήριο αυτή τη φορά προσέφυγαν δεκαπέντε υποψήφιοι για την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, που εκπροσωπήθηκαν από το δικηγορικό γραφείο «Αιμιλιανίδης, Κ. Κατσαρός», με το Δικαστήριο να  διατάσσει και να εκδίδει διάταγμα, «με το οποίο απαγορεύει τους εναγόμενους (την ΕΔΕΚ) και/ή αντιπρόσωπούς και/ή υπαλλήλους και/η όργανα τους να δώσουν οδηγίες και/ή να κηρύξουν την έναρξη και/ή να διεξάγουν το Παγκύπριο Τακτικό Συνέδριο τους το οποίο καθορίστηκε για τις 23/10/2021 και την εκλογική διαδικασία που καθορίστηκε στις 30/10/2021, μέχρι την τελική εκδίκαση της παρούσας αγωγής και/ή μέχρι νεωτέρας διαταγής του Δικαστηρίου».

Το εν λόγω διάταγμα επιδόθηκε στους εναγόμενους, δηλαδή στην ΕΔΕΚ, ενώ η επόμενη ακροαματική διαδικασία και τα όσα αιτούνται τα δεκαπέντε μέλη της ΕΔΕΚ θα εξεταστούν κατά την επόμενη ακροαματική διαδικασία που έχει οριστεί την Τρίτη, 26 Οκτωβρίου.

Μάλιστα, το Δικαστήριο με το διάταγμα, διατάσσει και δίδει οδηγίες, όπως σε περίπτωση που η ΕΔΕΚ επιθυμεί να καταχωρήσει ένσταση, τότε αυτή θα πρέπει να καταχωρηθεί μέχρι τη Δευτέρα το μεσημέρι. Ως εκ τούτου, με βάση το διάταγμα, τα χέρια της ΕΔΕΚ είναι δεμένα αφού δεν αναμένεται να ανατραπεί το σχετικό διάταγμα πριν την ερχόμενη Κυριακή που είναι προγραμματισμένο το Συνέδριο.

Τέλος, το διάταγμα τονίζει ότι σε περίπτωση που υπάρξει παράληψη συμμόρφωσης, τότε οι κατά νόμο υπεύθυνοι υπόκεινται σε σύλληψη.

Σημειώνεται πως η προσφυγή των δεκαπέντε υποψηφίων είναι διαφορετική από αυτή των τριών υποψηφίων της Επαρχιακής Συνδιάσκεψης Λευκωσίας.

Διαβάστε αυτούσιο το διάταγμα

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Κοινή υπόσχεση η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας για μελλοντική συνεργασία με Κύπρο
Έλαβε την επίσημη πρόσκληση για τη άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη από Γκουτέρες ο ΠτΔ
Επισκέφθηκε τις πατατοκαλλιέργειες στη Ξυλοφάγου το βασιλικό ζεύγος (pics)
Αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την «προεδρία» ο Τατάρ-Επιθυμία του να κατέλθει με το ΚΕΕ
Το Κέντρο «Ζήνων» επισκέφθηκε το βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας-Ενημέρωση για τον κεντρικό ρόλο στην Αν. Μεσόγειο
Το δώρο του βασιλικού ζεύγους προς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία (pic)
Συνάντησε την Πρόεδρο της Βουλής το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας-«Επίσκεψη ορόσημο»
Ο Ερντογάν θέλει να μπει από το «παράθυρο» στην ευρωπαϊκή άμυνα-Τα διλήμματα για Ελλάδα και Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Χωρίς φανέλα και στη μέση άρματος στην καρναβαλίστικη παρέλαση ο Φειδίας
Άμυνα, εκπαίδευση, μεταναστευτικό, οικονομία-Όσα συζήτησαν ΠτΔ και Βασιλιάς Ολλανδίας