Ένοχος ο Μπενζεμά για συνέργεια στον εκβιασμό στον Βαλμπουενά

Την Πέμπτη (21/10) συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση εκβιασμού στον Ματιέ Βαλμπουενά, από πέντε άτομα, μεταξύ αυτών και ο Καρίμ Μπενζεμά. Η εισαγγελέας ανακοίνωσε τις ποινές που προτείνει για τους κατηγορούμενους.

Για τον επιθετικό της Ρεάλ προτάθηκε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών με αναστολή και πρόστιμο 75.000 ευρώ. Ο δικηγόρος του Ματιέ Βαλμπουενά νωρίτερα ζήτησε 150.000 ευρώ για ηθική βλάβη, καθώς όπως ανέφερε: "Μέσα σε μία νύχτα, εξαιτίας αυτής της υπόθεσης, έχασε τα πάντα".

Η εισαγγελέας της υπόθεσης, Σεγκολέν Μαρέ, τόνισε: "Ο κ. Μπενζεμά ήταν ένα κομμάτι στρατηγικής και το γνώριζε". Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο στράικερ τη Ρεάλ είχε "εξουσία", δεν "έβαλε μαχαίρι στο λαιμό του Βαλμπουενά", όμως τον συμβούλευσε να "πάρει την σωστή απόφαση".

Για τον Μουσταφά Ζουαουί που θεωρείται ο υποκινητής του εκβιασμού, η εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης τεσσάρων χρόνων και πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Επιπλέον, προτάθηκε φυλάκιση 18 μηνών για τον Αξέλ Ανγκότ με πρόστιμο 15.000 ευρώ και 18 μήνες φυλάκισης με αναστολή και 5.000 ευρώ για τον Χουάς. Ακόμη για τον Καρίμ Ζενάτι έχουν προταθεί δύο χρόνια φυλάκισης. Για τους παραπάνω η εισαγγελέας σχολίασε: "Χωρίς εκείνους, δεν θα υπήρχε το video".

Η απόφαση ήταν προγραμματισμένη να εκδοθεί την Παρασκευή (20/10), όμως τα γαλλικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι θα επιταχυνθεί η διαδικασία, ώστε η απόφαση να βγει την Πέμπτη (21/10).

Πηγή: sport24.gr 

Δειτε Επισης

Εκατοντάδες πολίτες σε διαμαρτυρία έξω από τη Νομική-Κατηγόρησε τον Αγγελίδη για αλαζονεία και ζήτησε παραίτηση η ΠΟΓΟ
Με τον διαχωρισμό εξουσιών απαντά ο ΠτΔ στις επικρίσεις Αγγελίδη-«Αντίθετες απόψεις και από κάποιους στην Νομική Υπηρεσία»
Σε κρίσιμη κατάσταση πρόσωπο το οποίο βρέθηκε τραυματισμένο σε εξωτερικό χώρο στην Αγία Νάπα
Κατηγόρησε τον Σάββα Αγγελίδη ότι έριξε λάδι στη φωτιά η ΕΔΕΚ-«Οι θεσμοί επιβάλλεται να εγκαταλείψουν την έπαρση»
Σ. Αγγελίδης: «Δεν χρειάζεται να θέσω την παραίτηση μου σε κανένα. Αν αποφασίσω να αποχωρήσω, θα αποχωρήσω»
Χ. Κληρίδης: Δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε λειτουργός της δικαιοσύνης να συνταυτίζει τον εαυτόν του με τη δικαιοσύνη
Ανοικτή επιστολή μοναχών της Μονής Αββακούμ με πυρά προς τον Μητροπολίτη Ταμασού-Καταγγέλλουν παράνομη εισβολή
Ανείπωτη τραγωδία στη Λεμεσό-Έσβησε ο 30χρονος Κωνσταντίνος Ανδρέου κατά τη διάρκεια αγώνα φούσταλ
Επιτήδειοι έπεισαν 60χρονη να επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και κατάφεραν να της αποσπάσουν 39 χιλ. ευρώ
Η καλύτερη άμυνα δεν είναι η επίθεση σε αυτή την περίπτωση... Η προστασία του θεσμού το μεγαλύτερο διακύβευμα