Μπάρες μήλου
06:50 - 20 Οκτωβρίου 2021
Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή. Μπάρες μήλου
ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια και λίγο επιπλέον για βουτύρωμα
- 50 γρ. καρύδια
- 130 γρ. αλεύρι
- 1 αυγό
- 130 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. ζάχαρη βανίλιας
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουτερ
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 60 γρ. μήλα, κομμένα σε κύβους 1 εκ.
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
- τετράγωνη φόρμα για κέικ 20 εκ. αντικολλητικό χαρτί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175°C. Βουτυρώστε μια τετράγωνη φόρμα για κέικ 20 εκ., καλύψτε με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 50 γρ. καρύδια και κόψτε 3 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 60 γρ. βούτυρο και λιώστε 2 λεπτά/70°C/ταχύτητα 2.
Βήμα 4
Προσθέστε 130 γρ. αλεύρι, 1 αυγό, 100 γρ. ζάχαρη, 130 γρ. μαύρη ζάχαρη, 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας, 2 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ, 1 κουταλάκι αλάτι, ½ κουταλάκι κανέλα και αναμείξτε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Βήμα 5
Προσθέστε 60 γρ. μήλα, τα καρύδια που αλέσατε και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4 με τη βοήθεια της σπάτουλας.
Βήμα 6
Μεταφέρετε το μείγμα στην τετράγωνη φόρμα για κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (175°C) για 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, ξεφορμάρετε και βάλτε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
Βήμα 7
Αναμείξτε τα υπόλοιπα 30 γρ. ζάχαρη με το υπόλοιπο ½ κουταλάκι κανέλα και ραντίστε όλη την επιφάνεια προτού κόψετε σε μπάρες για να σερβίρετε
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές