Οδηγίες Χατζηπαντέλα για κρούσματα στα σχολεία-Δεν ήταν από πάρτι το cluster στη Λεμεσό

Έκτακτη σύσκεψη με τη Ομάδα Ιχνηλάτησης είχε το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλας, με αφορμή των αυξημένων κρουσμάτων σε σχολεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέο cluster σε Δημοτικό στη Λευκωσία-Κλειστό εδώ και μέρες

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, ο υπουργός ενημερώθηκε από την Ομάδα Ιχνηλάτησης για την αλυσίδα μετάδοσης που προέκυψε σε σχολείο στην Λεμεσό.

Όπως αναφέρθηκε στον υπουργό, η αλυσίδα ξεκίνησε από συγκεκριμένη τάξη όπου υπήρξε μετάδοση του ιού σε 12 άτομα και φαίνεται ότι υπήρξε διασπορά και σε άλλα τμήματα που προκλήθηκε εξωσχολικά από το οικογενειακό περιβάλλον (αδέρφια σε άλλες τάξεις, κοκ) και από εξωσχολικές κοινωνικές δραστηριότητες. Μέχρι στιγμής από τη διερεύνηση (δεν έχει ολοκληρωθεί) της ιχνηλάτησης δεν προκύπτει ότι υπάρχει συσχέτιση με πάρτι, όπως είχε λεχθεί από άλλες πηγές εκτός του Υπουργείου Υγείας. Συνολικά, η αλυσίδα έχει 27 κρούσματα.

Επιπλέον, το θέμα τυγχάνει χειρισμού από την πρώτη στιγμή από την Ομάδα Ιχνηλάτησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Σε συνεννόηση χθες με το Υπουργείο Παιδείας, δόθηκε σύσταση για να παραμείνει κλειστό το σχολείο μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση.

Σε σχέση με σχολείο στην Λευκωσία, η απόφαση για να παραμείνει κλειστό το σχολείο λήφθηκε από τη διεύθυνση του σχολείου, αφού είχαν εντοπιστεί αρχικά 4 κρούσματα (συνολικά στην αλυσίδα προέκυψαν 13 κρούσματα). Στο σχολείο φοιτά πολύ μικρός αριθμός παιδιών (45 μαθητές) και αξιολογήθηκαν όλοι ως στενές επαφές, εξ ου και έκλεισε το σχολείο. Τα παιδιά αναμένεται να επιστρέψουν αύριο στο σχολείο τους.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηπαντέλας έδωσε σαφείς οδηγίες για προσεκτική διερεύνηση των κρουσμάτων που εντοπίζονται σε σχολικές μονάδες και ζήτησε να παρακολουθείται στενά η κατάσταση στα σχολεία για να εντοπίζονται έγκαιρα πιθανές αλυσίδες, έτσι ώστε να ακολουθούνται αμέσως τα υγειονομικά πρωτόκολλα προς αποφυγήν διασποράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Από την κίτρινη στην πορτοκαλί προειδοποίηση-Θα φτάσει τους 43 βαθμούς ο υδράργυρος
Σε σοβαρή κατάσταση 54χρονη μετά από τροχαίο-Έχασε τον έλεγχο του οχήματός της και έπεσε σε γκρεμό
Διαδηλωτές στη Σύρο δεν άφησαν Ισραηλινούς τουρίστες να αποβιβαστούν-Έρχεται Κύπρο το κρουαζιερόπλοιο (pics)
Προσοχή στους ταξιδιώτες συστήνει η Υπηρεσία Καταναλωτή-Φαινόμενα ελλιπής πληροφόρησης ασφάλισης ταξιδιού
Πίεση προς Ισραήλ ζήτησε ο Πρέσβης Παλαιστίνης σε συμβολική διαμαρτυρία και απεργία πείνας
Τρία σχέδια απασχόλησης ατόμων 50 ετών και άνω καθώς και γυναίκες όλων των ηλικιών
Υπό τριήμερη κράτηση ο 41χρονος για τα επεισόδια στο σύνδεσμο της Ομόνοιας στη Λάρνακα
Λήψη μέτρων σε στέγες ηλικιωμένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών
Καθορίστηκαν με νόμο οριζόντια καθήκοντα για αντιδημάρχους-Ενέκρινε πακέτο τροποποιήσεων η Βουλή
Πτώση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στην Ελευσίνα-Συμμετείχε σε κατάσβεση πυρκαγιάς