Συνταγή για γεμιστό ψωμί με κοτόπουλο και παρμεζάνα.
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη
- 100 γρ. κεφαλοτύρι, σε κομμάτια 3-4 εκ.
 - 125 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια 3 εκ.
 - 200 γρ. γάλα
 - 1/2 κ.γλ. αλάτι
 - 400 γρ. αλεύρι
 - 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
 
Σάλτσα ντομάτας
- 250 γρ. φρέσκες ντομάτες, ώριμες,
 - ξεσποριασμένες, κομμένες στα 4
 - 30 γρ. κρεμμύδι, κομμένο στα 2
 - 1 σκελίδα σκόρδο
 - 8 κλωνάρια μαϊντανό (μόνο τα φύλλα)
 - 10 γρ. κλωνάρι σέλινο, χωρίς τα φύλλα,
 - σε κομμάτια
 - 2-3 φύλλα βασιλικό
 - 2 φύλλα θυμάρι ή δεντρολίβανο
 - 1/2 κ.γλ. αλάτι
 
Γέμιση
- 115 γρ. τυρί παρμεζάνα, σε κομμάτια
 - 120 γρ. τυρί μοτσαρέλα, σε κομμάτια
 - 70 γρ. πάστα ντομάτας
 - 220 γρ. στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια,
 - ψημένο ή βρασμένο, κομμένο σε κύβους 2 εκ.
 - 1 κ.σ. βούτυρο ανάλατο
 - 1 κ.γλ.. Italian seasoning
 - 1 κ.γλ σκόρδο σε σκόνη
 
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
 - ταψί φούρνου
 - αντικολλητικό χαρτί
 - πινέλο
 - πλάστη
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζύμη
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 100 γρ. κεφαλοτύρι σε κομμάτια 3-4 εκ. και αλέστε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 125 γρ. βούτυρο σε κομμάτια 3 εκ., 200 γρ. γάλα, 1 /4 κουταλάκι αλάτι και θερμάνετε 2 λεπά/60°C/ταχύτητα 3
Βήμα 3
Προσθέστε 100 γρ. από το αλεσμένο κεφαλοτύρι, 400 γρ. αλεύρι, 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ και ζυμώστε 1 λεπτ./ταχύτητα στάχυ. Μεταφέρτε τη ζύμη σε ένα μπολ, καλύψτε με πετσέτα κουζίνας και αφήστε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά. Στο μεταξύ συνεχίστε με τη σάλτσα ντομάτας.
Σάλτσα ντομάτας
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ντομάτες ξεσποριασμένες και κομμένες στα 4, 30 γρ. κρεμμύδι, 1 σκελίδα σκόρδο, τα φύλλα από 8 κλωνάρια μαϊντανό, 10 γρ. κλωνάρι σέλινο σε κομμάτια, 2-3 φύλλα βασιλικό, 2 φύλλα θυμάρι ή δεντρολίβανο, 1/2 κουταλάκι αλάτι και πολτοποιήστε 1 λεπτό/ταχύτητα 10.
Βήμα 2
Αντικαταστήστε τη μεζούρα με το καλαθάκι και μαγειρέψτε 30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη. Πλύνετε και στεγνώστε καλά τον κάδο.
Γέμιση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 170°C. Λαδώστε ένα αντικολλητικό χαρτί 40 x 40 εκ. και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 2
Βάλτε στον κάδο 115 γρ. τυρί παρμεζάνα σε κομμάτια και αλέστε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλτε στον κάδο 120 γρ. τυρί μοτσαρέλα σε κομμάτια και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 4
Προσθέστε 60 γρ. από την αλεσμένη παρμεζάνα, τη σάλτσα ντομάτας που έχετε ετοιμάσει, 220 γρ. βρασμένο κοτόπουλο σε κομμάτια 2 εκ. και αναμείξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
Βήμα 5
Με έναν πλάστη, ανοίξτε φύλλο τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα 24 x 35 εκ. και τοποθετήστε στο ταψί που έχετε ετοιμάσει. Κόψτε τη
ζύμη σε λωρίδες σε τακτά διαστήματα 2 εκ. και στις δύο άκρες της ζύμης, αφήνοντας άθικτο το κέντρο της ζύμης (περίπου 10 εκ.)
Βήμα 6
Απλώστε το μείγμα κοτόπουλου κατά μήκος του κέντρου της ζύμης σε πλάτος 8 εκ. Μπλέξτε τις λωρίδες ζύμης πάνω από το
μείγμα κοτόπουλου ώστε να το καλύψετε εντελώς και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 7
Βάλτε στον κάδο 1 κουταλιά βούτυρο, 1 κουταλάκι Italian seasoning, 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη και λιώστε 2 λεπτά/70°C /ταχύτητα 2. Μεταφέρετε σε ένα μπολ και αλείψτε το ψωμί με πινέλο ζαχαροπλαστικής.
Βήμα 8
Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα 55 γρ. αλεσμένη παρμεζάνα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο (170°C) για 30-35 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως.
Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές











