Το Κυπριακό στο επίκεντρο συνάντησης Προέδρου ΔΗΣΥ με Έλληνα Πρέσβη

Το Κυπριακό και οι τελευταίες εξελίξεις ήταν ένα από τα ζητήματα που κυριάρχησαν στη συνάντηση, με τον Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Έλληνα Πρέσβη Ιωάννη Παπαμελετίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου και ο κ. Παπαμελετίου τόνισαν την κοινή βούληση Ελλάδας και Κύπρου για λύση εντός του συμφωνημένου πλαισίου και των ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. 

Παράλληλα σημειώθηκε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν Κύπρος και Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο είναι κοινές αλλά κοινός είναι και ο αγώνας αντιμετώπισής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Αβέρωφ Νεοφύτου χαιρέτισε την αμυντική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας που ενδυναμώνει την επιχειρησιακή ικανότητα της Ελλάδας στο τόξο της Ανατολικής Μεσογείου, προστίθεται.

«Κύπρος και Ελλάδα θα συνεχίσουν τη στενή συνεργασία και επικοινωνία για το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν τις δυο χώρες», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοινή υπόσχεση η επίσκεψη του βασιλικού ζεύγους της Ολλανδίας για μελλοντική συνεργασία με Κύπρο
Έλαβε την επίσημη πρόσκληση για τη άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη από Γκουτέρες ο ΠτΔ
Επισκέφθηκε τις πατατοκαλλιέργειες στη Ξυλοφάγου το βασιλικό ζεύγος (pics)
Αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την «προεδρία» ο Τατάρ-Επιθυμία του να κατέλθει με το ΚΕΕ
Το Κέντρο «Ζήνων» επισκέφθηκε το βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας-Ενημέρωση για τον κεντρικό ρόλο στην Αν. Μεσόγειο
Το δώρο του βασιλικού ζεύγους προς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία (pic)
Συνάντησε την Πρόεδρο της Βουλής το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας-«Επίσκεψη ορόσημο»
Ο Ερντογάν θέλει να μπει από το «παράθυρο» στην ευρωπαϊκή άμυνα-Τα διλήμματα για Ελλάδα και Κύπρο
Άμυνα, εκπαίδευση, μεταναστευτικό, οικονομία-Όσα συζήτησαν ΠτΔ και Βασιλιάς Ολλανδίας
Άρχισε η Fast-Track διαδικασία και για τις πολεοδομικές άδειες στις μεσαίου ρίσκου αναπτύξεις-Όσα αλλάζουν