Xοιρινό ψαρονέφρι με μήλα, πατάτες και μπρόκολο

Xοιρινό ψαρονέφρι με μήλα, πατάτες και μπρόκολο

ΥΛΙΚΑ

Προετοιμασία

  • 700 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, σε φιλέτα
  • πάχους 1 εκ., ελαφρώς χτυπημένα
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 300 γρ. μήλα καθιστά ή πράσινα
  • 20 γρ. χυμό λεμονιού
  • 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
  • 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο

Σάλτσα

  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 10 γρ. σάλτσα Worcestershire
  • 1 κ.σ. πάστα ζωμού λαχανικών
  • 15 γρ. πάστα ντομάτας
  • 500 γρ. νερό
  • 200 γρ. μήλα, σε μικρά κομμάτια
  • 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα
  • 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1 πρέζα πιπέρι

Μαγείρεμα στον ατμό

  • 600 γρ. φρέσκες μικρές πατάτες, καλά πλυμένες
  • 300 γρ. μπρόκολο σε μπουκέτα
  • 10 γρ. κορν φλάουερ διαλυμένο σε 50 γρ. κρύο νερό
  • 1 κ.γλ. αλεσμένο κόλιαντρο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Τοποθετήστε ένα δοχείο στο καπάκι του κάδου, ζυγίστε μέσα 700 γρ. χοιρινό ψαρονέφρι, 40 γρ. ελαιόλαδο και ανακατέψτε ελαφρά να καλύψετε τα φιλέτα με το λάδι. Αλατοπιπερώστε και βάλτε στο ψυγέιο για 1/2 ώρα.

Βήμα 2

Καθαρίστε 300 γρ. μήλα καθιστά ή πράσινα, κόψτε σε φέτες και ραντίστε με 20 γρ. χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε ελαφρά για να τα καλύψετε με το χυμό ώστε να μη μαυρίσουν. Ραντίστε με 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα και 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο και αφήστε στην άκρη.

Σάλτσα

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 50 γρ. κόκκινο κρασί, 10 γρ. σάλτσα Worcestershire, 1 κουταλιά πάστα ζωμού λαχανικών, 15 γρ. πάστα ντομάτας, 500 γρ. νερό, 200 γρ. μήλα σε μικρά κομμάτια, 1 πρέζα αλεσμένη κανέλα, 1 πρέζα αλεσμένο γαρίφαλο, 1/2 κουταλάκι αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι.

Μαγείρεμα στον ατμό

Βήμα 1

Τοποθετήστε το καλαθάκι στη θέση του και ζυγίστε μέσα 600 γρ. φρέσκες μικρές πατάτες.

Βήμα 2

Απλώστε το μαριναρισμένο ψαρονέφρι και τα μήλα που έχετε κόψει σε φέτες, εναλλάξ ώστε να εφάπτονται λίγο μεταξύ τους στον βαθύ δίσκο του Varoma αφήνοντας χώρο να διαπερνά ο ατμός.

Τοποθετήστε το Varoma στη θέση του και βάλτε από πάνω τον ξέβαθο δίσκο Varoma. Ζυγίστε μέσα 300 γρ. μπρόκολο, κλείστε το Varoma με το καπάκι του και μαγειρέψτε στον ατμό 30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 3

Αφαρέστε το Varoma και αφήστε στην άκρη κλειστό. Τοποθετήστε τη μεζούρα στη θέση της και μαγειρέψτε τις πατάτες ακόμη 10 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1.

Βήμα 4

Αφαιρέστε το καλαθάκι με τις πατάτες και αφήστε στην άκρη. Πολτοποιήστε το περιεχόμενο του κάδου 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. 

Βήμα 5

Προσθέστε στον κάδο 10 γρ. κορν φλάουερ διαλυμένο σε 50 γρ. κρύο νερό και δέστε τη σάλτσα, χωρίς τη μεζούρα, 4 λεπτά/100°C/ταχύτητα 2.5.

Βήμα 6

Ταρακουνήστε το καλαθάκι με τις πατάτες ελαφρά ώστε να σπάσουν λίγο, αλατοπιπερώστε τις, ραντίστε με 1 κουταλάκι αλεσμένο κόλιανδρο, 2 κουταλιές ελαιόλαδο και ανακατέψτε ελαφρά. Μεταφέρετε σε πιατέλα, και σερβίρετε με το ψαρονέφρι και τα μήλα, ραντίζοντας το ψαρονέφρι με λίγη σάλτσα. Σερβίρετε την υπόλοιπη σάλτσα στο πλάι.

Συνταγή από: Thermomixcyprus - Περισσότερες συνταγές 

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι