Εμπρηστικός για άλλη μια φορά ο Οκτάι-«Η Κύπρος είναι τουρκική από το 1571»

Συνεχίζει τις εμπρηστικές δηλώσεις η Άγκυρα, στον απόηχο των αμυντικών συμφωνιών της Ελλάδας με την Γαλλία και τις ΗΠΑ, με τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, να μιλά για την Κύπρο, σημειώνοντας πως «είναι ένα νησί, το οποίο ειναι δικό μας απο το 1571».

Απευθυνόμενος, με προκλητικό τόνο, σε Αθήνα και Λευκωσία, ο Οκτάι δήλωσε πως «σήμερα, επειδή προσπαθούν να πουν μερικά πράγματα, να καταλάβουν ποιοι είναι η μειoνότητα και ποιοι οι εισβολείς. Να τους το θυμίσουμε στους Έλληνες, στους Ελληνοκύπριους και σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, ο Οκτάι τόνισε πως «στην Ανατολική Μεσόγειο, δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά με τις προσπάθειες αποκλεισμού της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων». Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στο ερευνητικό πλοίο «Nautical Geo», σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα και οι Ελληνοκύπριοι που δεν το κατάλαβαν αυτό, χρησιμοποίησαν ένα πλοίο ιταλικής ιδιοκτησίας με σημαία Μάλτας και επιχείρησαν να το στείλουν για έρευνες στην υφαλοκρηπίδα μας. Να υπογραμμίσω πως όποιος χάνει την πορεία του στη Μεσόγειο, θα πάρει την απάντησή του».

Αναφερόμενος στην υπογραφή των συμφωνιών της Ελλάδας με Γαλλία και ΗΠΑ, ο Οκτάι δήλωσε πως «με όποιον και να έχουν συμφωνήσει και οποιαδήποτε συμφωνία κι αν έχουν κάνει, μην βασιστούν σε αυτές και σε όποιους κρύβονται απο πίσω τους και να μην κάνουν ενέργειες σαν κακομαθημένοι. Το λέω αυτό και στην Ελλάδα και στους Ελληνοκύπριους. Αν το επιχειρήσουν, γνωρίζουν την απάντηση, την οποία θα πάρουν όπως συνέβη ιστορικά, και σήμερα και μελλοντικά».

«Eπίσης, δεν θα υποχωρήσουμε στο ζήτημα να δώσουμε και πάλι ζωή στα Βαρώσια και θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την απόφαση αυτή της ‘ΤΔΒΚ’», κατέληξε ο τούρκος αντιπρόεδρος.

Πηγή: in.gr

Δειτε Επισης

Έλαβε την επίσημη πρόσκληση για τη άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη από Γκουτέρες ο ΠτΔ
Επισκέφθηκε τις πατατοκαλλιέργειες στη Ξυλοφάγου το βασιλικό ζεύγος (pics)
Αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την «προεδρία» ο Τατάρ-Επιθυμία του να κατέλθει με το ΚΕΕ
Το Κέντρο «Ζήνων» επισκέφθηκε το βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας-Ενημέρωση για τον κεντρικό ρόλο στην Αν. Μεσόγειο
Το δώρο του βασιλικού ζεύγους προς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία (pic)
Συνάντησε την Πρόεδρο της Βουλής το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας-«Επίσκεψη ορόσημο»
Ο Ερντογάν θέλει να μπει από το «παράθυρο» στην ευρωπαϊκή άμυνα-Τα διλήμματα για Ελλάδα και Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Χωρίς φανέλα και στη μέση άρματος στην καρναβαλίστικη παρέλαση ο Φειδίας
Άμυνα, εκπαίδευση, μεταναστευτικό, οικονομία-Όσα συζήτησαν ΠτΔ και Βασιλιάς Ολλανδίας
Άρχισε η Fast-Track διαδικασία και για τις πολεοδομικές άδειες στις μεσαίου ρίσκου αναπτύξεις-Όσα αλλάζουν