Άρχισε η επέλαση του «Μπάλλου» στην Ελλάδα-Ισχυρές καταιγίδες στην Αθήνα

Άρχισε την επέλασή του ο «Μπάλλος» στην Ελλάδα με τις ισχυρές καταιγίδες, να έχουν πλήξει την Αθήνα. Βροχερό, όμως, είναι το σκηνικό και σε περιοχές της Κρήτης, στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

Ήδη, έχουν εμφανιστεί και τα πρώτα προβλήματα καθώς διακοπή ρεύματος έχει σημειωθεί σε περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής. Προηγήθηκε έντονη καταιγίδα, η οποία διήρκησε περίπου 10 λεπτά. Μικροδιακοπές σημειώθηκαν και στο κέντρο της Αθήνας.

Επίσης, η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο διεξάγεται με πολλά προβλήματα, με τους οδηγούς να καλούνται και πάλι να οπλιστούν με υπομονή.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων, στην Αττική οι βροχές από το μεσημέρι και μετά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες και ενδεχομένως χαλαζοπτώσεις.

Έκλεισαν σχολεία λόγω των ισχυρών καταιγίδων

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώνονται στην Κεφαλονιά, με τις τοπικές αρχές να αποφασίζουν το κλείσιμο σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Αργοστολίου Θεόφιλος Μιχαλάτος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας του δημοτικού σχολείου και του νηπιαγωγείου Πόρου.

Η απόφαση του δημάρχου ήρθε λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που επικρατούν στα χωρικά όρια του δήμου.

Λόγω της κακοκαιρίας, και ο δήμαρχος Σάμης αποφάσισε να ανακοινώσει ότι «σήμερα, 14 Οκτωβρίου 2021, όλες οι σχολικές μονάδες προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω δυσμενών καιρικών φαινομένων».

Μηνύματα της Πολιτικής Προστασίας εστάλησαν χτες στους κατοίκους Κέρκυρας και Κεφαλονιάς, ενώ το 112 έφτασε και στην Πάτρα, ώστε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις υπό τον φόβο σφοδρών βροχοπτώσεων και πλημμυρών.

Παράλληλα, χτες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την κακοκαιρία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Στυλιανίδης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες προαναγγέλοντας ότι οι οδηγίες αυτές θα αποσταλλούν και με το 112 αν χρειαστεί. «Μέσα από την διεξοδική ανάλυση των δεδομένων φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας» είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και πρόσθεσε: «Θέλουμε να λειτουργήσουμε προληπτικά, να μην περιμένουμε να εμφανιστεί πλημμυρικό φαινόμενο και απλώς να τρέξουμε».

Δειτε Επισης

Σήμερα η κηδεία του Ιωνά Καρούση στην Ιερουσαλήμ – Θα ταφεί στο νεκροταφείο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας
Σε επέμβαση υποβλήθηκε ο πυροσβέστης που τραυματίστηκε στις φωτιές στην Ηλεία
Προβλήματα στη δυτική Ελλάδα από την κακοκαιρία Cassandra
Σοβαρά τραυματισμένος πυροσβέστης που τραυματίστηκε στην Ελλάδα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
«Πίστευε στον Θεό, στην αγάπη, θυσιάστηκε σαν μάρτυρας»-Θρήνος στην οικογένεια του Ιωνά
ΒΙΝΤΕΟ: Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία-Ξέσπασαν φωτιές σε τρεις περιοχές, κάηκαν σπίτια
Νεκρός εντοπίστηκε 63χρονος ψαροντουφεκάς που αγνοούνταν στην Λήμνο
«Ο γιος μου ήταν υπέρ της ειρήνης»-Το συγκινητικό μήνυμα του πατέρα του Ιωνά που σκοτώθηκε από χτύπημα της Χαμάς
«Άνθρωποι χάνονταν γύρω μας»-Οι πρώτες δηλώσεις Ελλήνων που ταξίδεψαν από τον Λίβανο με το C-130
Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ο Στέφανος Κασσελάκης