Το ΕΒΕΑ καταδικάζει τις νέες προκλήσεις στο Βαρώσι-Θα καταγγείλει διεθνώς το ψευδοκράτος

Το ΕΒΕ Αμμοχώστου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τη νέα προκλητική ενέργεια του κατοχικού καθεστώτος να αρχίσει νέες εργασίες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Η νέα παράνομη και απαράδεκτη κίνηση του ψευδοκράτους αποδεικνύει για ακόμα μια φορά τις πραγματικές προθέσεις τους, που δεν είναι άλλες από το άνοιγμα και την οικονομική και άλλη εκμετάλλευση των περιουσιών μας.

Η λεγόμενη «αποστρατικοποίηση» του 3,5% της περίκλειστης πόλης μας, στην πραγματικότητα αποτελεί την εισβολή του ξένου κατακτητή, 47 χρόνια αργότερα, στο σπίτι μας, στην περιουσία μας και στα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα μας.

Αποτελεί ακόμα μια αυθαίρετη και ετσιθελιστική παραβίαση των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών που προβλέπουν επιστροφή της πόλης Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της καθώς και παραβίαση του Ευρωπαϊκού δικαίου.

Καλούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση να παρέμβει στην εισβολή που πραγματοποιείται σήμερα, το έτος 2021, σε Ευρωπαϊκό έδαφος, πριν να είναι πλέον πολύ αργά!

Το ΕΒΕ Αμμοχώστου θα καταγγείλει στον ΟΗΕ και σ’ όλα τα διεθνή αρμόδια όργανα τη νέα έκνομη ενέργεια του ψευδοκράτους. 

 

Δειτε Επισης

Έλαβε την επίσημη πρόσκληση για τη άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη από Γκουτέρες ο ΠτΔ
Επισκέφθηκε τις πατατοκαλλιέργειες στη Ξυλοφάγου το βασιλικό ζεύγος (pics)
Αποφάσισε να είναι υποψήφιος για την «προεδρία» ο Τατάρ-Επιθυμία του να κατέλθει με το ΚΕΕ
Το Κέντρο «Ζήνων» επισκέφθηκε το βασιλικό ζεύγος Ολλανδίας-Ενημέρωση για τον κεντρικό ρόλο στην Αν. Μεσόγειο
Το δώρο του βασιλικού ζεύγους προς από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την Πρώτη Κυρία (pic)
Συνάντησε την Πρόεδρο της Βουλής το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας-«Επίσκεψη ορόσημο»
Ο Ερντογάν θέλει να μπει από το «παράθυρο» στην ευρωπαϊκή άμυνα-Τα διλήμματα για Ελλάδα και Κύπρο
ΒΙΝΤΕΟ: Χωρίς φανέλα και στη μέση άρματος στην καρναβαλίστικη παρέλαση ο Φειδίας
Άμυνα, εκπαίδευση, μεταναστευτικό, οικονομία-Όσα συζήτησαν ΠτΔ και Βασιλιάς Ολλανδίας
Άρχισε η Fast-Track διαδικασία και για τις πολεοδομικές άδειες στις μεσαίου ρίσκου αναπτύξεις-Όσα αλλάζουν